Bliznakinje Tijanu i Emiliju nemilosrdno ščepala ista bolest: Roditeljima u lavovskoj borbi treba naša pomoć

Osmogodišnje bliznakinje su dečija kolica zamenile invalidskim!

  • 0
Tijana i Emilija Mojsilović Foto: Privatna arhiva

Najveća radost u porodici Mojsilović pretvorila se u strah i borbu. Njihove bliznakinje Tijana i Emilija Mojsilović (8) rođene su hitnim carskim rezom u šestom mesecu održavane blizanačke trudnoće. Odmah po rođenju su reanimirane, a prve dane života su provele u inkubatoru. Tada im je uspostavljena dijagnoza - cerebralna paraliza.

Roditelji su uz puno ljubavi, dugogodišnjim i mukotrpnim radom sa obe ćerke uspeli da one danas imaju motorni napredak, samostalno sede, a Emilija čak i pravi svoje prve korake uz pomoć hodalice. Vole da se druže i mentalno su očuvane.

Idu u osnovnu školu, velike su maze i veoma drage devojčice. Sestre Tijana i Emilija imaju ogromnu želju i volju da se igraju sa svojim vršnjacima.

Kako bi napredovale i iskoristile svoj pun potencijal potrebna im je naša pomoć.

One imaju jedna drugu, a starija sestra im je najveća podrška i uzor.

Sredstva su potrebna za transplantacije matičnim ćelijama u inostranstvu, laboratorijske analize, suplemente, defektološke i logopedske tretmane, fizikalne terapije, rehabilitacije u banjskim uslovima, medicinska pomagala, medicinski potrošni materijal, kao i za putne troškove i smeštaj.

Porodica nije u mogućnosti da sama finansira neophodne tretmane i ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Tijani i Emiliji za bolju budućnost, tako što će preko Fondacije Humanost bez granica, poslati SMS sa brojem 97 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Pomozimo Tijani i Emiliji!

Dinarski račun: 160-6000001465555-06

Devizni račun: 160-6000001467385-45

IBAN: RS35160600000146738545

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Tijana i Emilija Mojsilović Foto: Privatna arhiva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA