≫ 

Mali David preživeo je najteži vikend do sada: Bori se kao lav u Turskoj, ovo jutro donelo je novu nadu

Desetogodišnji David Petrović po drugi put u svom kratkom životu bori se protiv leukemije

  • 2
David Petrović, leukemija, humano Foto: Privatna arhiva

Desetogodišnji David Petrović bori se protiv opake bolesti - leukemije, a trenutno se nalazi na intenzivnoj nezi u Turskoj. Jednom je već uspeo da pobedi ovog zlokobnog neprijatelja, ali nažalost, bolest se vratila.

Njegov otac je juče za Telegraf.s naveo da je dečakovo stanje nikada gore, bori se sa bakterijama i nalazi se na respiratoru. Međutim, ovoga jutra za naš portal je rekao da je David bolje. I dalje su u stanju pripravnosti ali se situacija popravlja.

- Ide ka boljem. On se i dalje nalazi na intenzivnoj nezi u Turskoj, ali bitno je da ima napretka - naveo je Danijel Petrović.

Podsetimo, malom borcu je potrebna ponovna transplatacija koštane srži. Prošle godine se izborio protiv bolesti i preživeo transplantaciju. Iako je tu bitku dobio, bolest se vratila, a roditelji nemaju dovoljno sredstava za Davidovo lečenje.

U Institutu je sprovedeno lečenje primenom dve sukcesivne transplantacije koštane srži - od identičnog davaoca, a zatim od majke. Roditeljima je 8. jula predočeno da postoji brza progresija bolesti - u krvnoj slici se beleži porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Lekari su 8. jula 2022. godine roditeljima predočili da postoji brza progresija bolesti, u krvnoj slici je zabeležen porast leukocita i pad hemoglobina i trombocita. Pozitivno mišljenje dala je jedna klinika u inostranstvu na kojoj bi David što pre trebao da nastavi lečenje i na kojoj bi bio podvrgnut haploidentičnoj transplataciji koštane srži.

Porodica je do sada lečenje finansirala sama i iscrpela sve resurse ali ne gubi nadu da će zahvaljujući dobrim ljudima novac za lečenje biti sakupljen i da će David ponovo igrati fudbal i smejati se sa drugarima iz škole.

Pomozimo Davidu da ode na transplantaciju!

Uplatom na dinarski račun: 165-7010855807-48, Addiko banka

Uplatom na devizni račun: IBAN RS351657010855831-73

Uplatom preko pejpal platforme: paypal.me/pokrenizivotsrb

Slanjem poruke sa sadržajem "30" na broj 3800 (Bilo koja mreža, cena poruke 200 RSD)

Svrha uplate: "David Petrović"

Video: Maja je samohrana majka dvoje dece: Žive u trošnoj kući u Dimitrovgradu, nemaju nikakvu pomoć

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Živeo nam

    5. decembar 2022 | 10:43

    Drži se Davide. Uz tebe smo i tvoje roditelje.Uplaćeno jutros skromno ali se nadam da će nas biti puno.Prvi put da mi necemu koristi mobilna aplikacija banke i verujem da ce i drugi moci tako lakse.

  • Goga

    5. decembar 2022 | 10:32

    Skoro svi mozemo bar po 1sms....da maleni Andjeo sto pre ozdravi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA