Ovo je Srbin koji snima sa Bredom Pitom! (FOTO) (VIDEO)

Branko Tomović, koji je rođen u Nemačkoj, u ratnoj drami "Fury" glumi sa Pitom, a u ovom ostvarenju igraju i Šaja Lebef, Majkl Penja i Skot Istvud, sin legendarnog Klinta Istvuda

  • 4

Branko Tomović, srpski glumac koji živi i radi u Nemačkoj, uglavnom daleko od medijske pažnje, velikim koracima gradi uspešnu karijeru u inostranstvu i nakon saradnje sa Metom Dejmonom, Entonijem Hopkinsom i Benisijom del Torom, uskoro počinje sa snimanjem filma "Fury" u kojem će mu partneri biti Bred Pit, Šaja Lebef i sin Klinta Istvuda Skot Istvud!

U ratnoj drami Dejvida Ajera ("End Of Watch", "Street Kings"), koja je inspirisana Drugim svetskim ratom, u centru pažnje je posada američkog tenka koju predvodi Bred Pit, a osim njega i Tomovića, u fantastičnoj filmskoj ekipi se nalaze i Šaja Lebef ("Transformers", "Indiana Jones 4"), Džon Berntal (serija "The Walking Dead") i Majkl Penja ("The Lincoln Lawyer", "Million Dollar Baby").

Ovako Bred Pit uči da vozi tenk:

- Zbog striktnog ugovora ne mogu da govorim o detaljima, samo mogu da potvrdim da je vaša informacija tačna i da ću glumiti u filmu "Fury" - kaže Branko Tomović za Telegraf, i dodaje da je trenutno fokusiran na još jedan veliki projekat, ostvarenje "Tesla", u kojem igra slavnog naučnika.

- Nakon što je "Tesla" najavljen, izazvao je veliku pažnju javnosti, budžet je povećan i producenti su odlučili da, umesto u avgustu, kako je ranije bilo najavljeno, snimanje počne u septembru. Radićemo dva i po meseca, osam nedelja ćemo snimati u Pitsburgu, a scene u kojima se pojavljuju Teslina majka i sestra biće snimljene u Srbiji. Oduševljen sam što je režiser Majkl Anton izabrao Mirjanu Karanović za ulogu Tesline majke Đuke, jer sam veliki obožavalac njenog rada i ne bih mogao da zamislim bilo koju drugu glumicu u toj ulozi. Teslinu sestru Anđelinu igra Hristina Popović, dok Marija Karan glumi mladu devojku koja u Teslin život ulazi nakon smrti njegove majke - priča Tomović, koji se, kako kaže, mesecima priprema za najveći izazov u svojoj karijeri.

- Pročitao sam biografije, knjige, članke, pisma, sve... stvari koje je on pisao i ono što su drugi pisali o njemu. Takođe, morao sam da se vratim na časove nauke kako bih shvatio način na koji su funkcionisali njegovi eksperimenti. Takođe, tu je materijal koji opisuje njegovu ličnost, ponašanje, akcent, i to su stvari u kojima morate da budete verodostojni i koje ne možete prepustiti mašti. Tesla je u svakom smislu bio neverovatan čovek, ali mene je najviše inspirisala njegova snaga. Imao je toliko nevolja u životu, ljudi nisu verovali u njega i često nije imao na koga da se osloni, ali uspeo da se izdigne iz svega toga i postigne toliko toga, a to je za divljenje - zaključio je Branko Tomović, koji je nedavno na Festivalu nezavisnog filma u Londonu proglašen za najboljeg stranog glumca za ulogu u hororu "Entity".

Trejler za film "Entity":

Da podsetimo, Branko Tomović je rođen 1980. u Minsteru u Nemačkoj. Debitovao je 2001. u ostvarenju "Remote Control". Igrao je u dvadesetak nemačkih TV filmova i serija, sa Predragom Bjelcem glumio je u ostvarenju "Amor Fati", dok je sa Marijom Karan snimio film "Taximan". Nakon filma "Bourne Ultimatum", u kojem glavnu ulogu tumači Met Dejmon, Tomović je glumio u filmu "It's a Free World", koji je režirao slavni Ken Louč. Sa Benisijom del Torom i Entonijem Hopkinsom je igrao u ostvarenju "The Wolfman" iz 2010, u filmu "Will" su mu partneri bili fudbaleri Liverpula Stiven Džerard i Džejmi Karager, a sa Dejvidom Džejsonom, legendarnim Del Bojem iz "Mućki", glumio je u seriji "Inspektor Frost". Branko je igrao i u ostvarenjima "Inbetween", "Into the Woods" i "A Road Apart", kao i u serijama "Nemi svedok" i "Red i zakon".

(A. Novaković)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA