SEĆANJE NA TOMU: 22 godine bez legendarnog pevača i velikog boema (FOTO) (VIDEO)

Na Centralnom grobiju u Beogradu održan pomen majstoru narodne muzike koji je preminuo 1991. Počast mu odali udovica Gordana, pevač Aco Pejović i estradni menadžer Bane Obradović

  • 9

Na Centralnom groblju danas je održan pomen povodom 22-godišnjice smrti legendarnog boema Tome Zdravkovića. Ekipa Telegrafa posetila je grob čuvenog pevača, koji je već od ranih jutarnjih časova bio prekriven cvećem.

Oko 11 časova na mesto večnog počivališta pristigla je supruga Tome Zdravkovića Gordana, koja je odmah odala poštu preminulom mužu i počastila prisutne pićem.

Nedugo zatim na Centralnom groblju pojavio se popularni pevač Aco Pejović, i to u društvu estradnog menadžera Baneta Obradovića.

Pejović, koji je prošle godine odao počast Zdravkoviću u Leskovcu, rekao je da se divi liku i delu pevača uz čije hitove su odrasle mnoge generacije:

- Imam veliki žal što tog čoveka nikada nisam upoznao i što nisam imao priliku da zajedno s njim sedim i razgovaram. To što sam čuo od ljudi koji su ga poznavali, meni je to sasvim dovoljno da se divim tom čoveku. Došao sam da odam počast, da zapalim sveću, da se poklonim njemu i onome što je on do sada radio. Tomina "Jelena" je napravila ozbiljnu prekretnicu u mojoj  karijeri i mom životu. To je mali deo zahvalnosti njemu i njegovoj porodici što su mi dozvolili i ustupili da pevam tu pesmu - rekao je i Pejović, zahvalivši se Tominoj udovici Gordani, koja mu je, kako kaže, izašla u susret i dodao da će legendarnom boemu narodne muzike biti večno zahvalan.

Aco je, takođe, istakao da će na svom beogradskom koncertu u "Kombank Areni" sigurno pevati "Jelenu".

Zdravković je iza sebe ostavio pesme koje su i dan-danas veliki hitovi. Među njima se nalaze numere kao što su "Da l' je moguće", "Danka", "Dotak'o sam dno života", Kafana je moja sudbina"... Preminuo je 30. septembra 1991. od raka prostate.

Poslušajte pesmu Tome Zdravkovića "Da l' je moguće"

Tomina deca Aleksandar i Žaklina danas žive u inostranstvu, sin u Kanadi (kao i supruga Gordana), a ćerka u Holandiji.

Danka Novović, TV voditeljka, kojoj je najveći boem domaće muzike posvetio legendarnu pesmu, rekla je u intervjuu za Telegraf da je nekada bila besna zbog čuvene numere "Danka", dok je sada ponosna na nju.

Poslušajte pesmu "Danka"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA