KOBNA BRZINA: Holivudske zvezde koje su poginule u saobraćajkama! (FOTO)

Vozeći "brže od života" u legendu je otišao Džejms Din, Grejs Keli se survala u provaliju, a Falko je nastradao u sudaru njegovog džipa i autobusa

  • 2

Udes u kojem je u subotu poginuo Pol Voker, koji se proslavio u serijalu "Paklene ulice", samo je još jedna u nizu nesreća koje su u crno zavile Holivud − Džejms Din, Grejs Keli, Falko, Mark Bolan, samo su neki od glumaca i muzičara koji su nastradali u saobraćajkama.

Kao i nesrećni Voker, i legendarni Džejms Din je izgubio život u "poršeu". Glumac koji je želeo da se oproba i kao profesionalni vozač na auto-trkama, odlučio je da svog ljubimca provoza kako bi ga "razradio", i to je bilo kobno po njega − 30. septembra 1955. je u punoj brzini udario u "ford" kamionet koji je sporo skretao na raskrsnici, i prevrnuo se nekoliko puta. Iako je odmah prebačen u bolnicu u Paso Robleu u Kaliforniji, bilo je prekasno i Din je preminuo u 24. godini.

Događaj koji je šokirao svet bila je pogibija Grejs Keli, a princeza od Monaka je poginula 1982, kada je, dok je vozila auto, doživela moždani udar i survala se u provaliju. Prelepa glumica i supruga princa Renijea nastradala je u 52. godini.

Hauard Dvejn Alman, frontmen čuvenog benda "The Allman Brothers", poginuo je 1971, kada je motor "harli dejvidson" koji je vozio udario u kamion koji je prevozio debla. Imao je samo 24 godine.

Mark Bolan, osnivač sastava "T Rex", nastradao je 1977, dve nedelje pre svog 30. rođendana, kada je Glorija Džons, koja je vozila "mini moris" u kojem su se nalazili njih dvoje, izgubila kontrolu nad vozilom i udarila prvo u bankinu, pa zatim u javor pored puta.

Klif Barton, basista "Metalike"na bizaran način je u 24. godini izgubio život, i to kada je tur bus sleteo sa puta, a nesrećni Barton je ispao iz vozila koje je kasnije palo na njega. Udes se dogodio 1986. u Švedskoj.

Rob Kolins, klavijaturista u originalnoj postavi benda "The Charlatans", nastradao je u 1996, u 33. godini, kada je pod uticajem alkohola sleteo sa puta i izleteo kroz šoferšajbnu. Istraga je utvrdila da bi Kolins sigurno preživeo da je vezao pojas.

Legendarna balerina Isidora Dankan umrla je 1927. na neverovatan način − dugački svileni šal koji je uvek nosila zakačio se za zadnju osovinu i bukvalno udavio nesrećnu Isidoru.

Austrijski muzičar Falko, koji se proslavio hitom "Rock Me Amadeus", poginuo je 1998, u Dominikanskoj Republici, kada se njegov džip sudario sa autobusom.

Meri Hansen, članica benda "Stereolab", nastradala je 2002, u 36. godini, kada ju je u Londonu, dok je vozila bicikl, udario kamion.

Linda Lovelejs, zvezda čuvenog porno-filma "Duboko grlo", preminula je 2002. u 53. godini od posledica unutrašnjih povreda koje je zadobila u saobraćajki u Denveru.

(A.N.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA