Sergej Trifunović nepoželjan na Jahorini!

Boračka organizacija Sarajevsko-romanijskog regiona protestuje protiv učešća glumca na manifestaciji "Dan za ljubav" zbog njegovog prijateljstva sa generalom Armije BiH Jovanom Divjakom

  • 15

Boračka organizacija Sarajevsko-romanijskog regiona saopštila je danas da podržava akciju "Dan za ljubav na Jahorini", ali da se protivi da na toj manifestaciji učestvuje glumac Sergej Trifunović.

 

U saopštenju upućenom Olimpijskom centru Jahorina i kompaniji M:tel, koji 14. decembra organizuju tu akciju, borci Sarajevsko-romanijskog regiona navode da je Sergej Trifunović "nepoželjna osoba na ovom području".

 

Oni zameraju Trifunoviću bliskost s generalom Armije BiH Jovanom Divjakom, koga doživljavaju kao "jednog od najvećih ratnih zločinaca nad srpskim narodom, sa čijih ruku još nije oprana krv nedužnih mladića iz Dobrovoljačke ulice, Skenderije i cele teritorije grada Sarajeva".

 

 

"Trifunović se za te svoje postupke nikada nije izvinio, barem porodicama poginulih i masakriranih mladića koji su samo hteli da mirno izađu iz Sarajeva i vrate se svojim kućama u Republiku Srpsku i, većinom, u svoju rodnu Srbiju", stoji u saopštenju.

Boračka organizacija Sarajevsko-romanijskog regiona pozvala je organizatore da na Jahorinu pozovu nekoga drugog, imajući u vidu da, kako su naveli, može doći do neželjenih posledica.

Trifunovića su pozvali da se javno izvini i da "svrati i položi vence bar na Vojničko spomen-groblje na Sokocu, kao i da obeća da će početkom maja iduće godine biti u Dobrovoljačkoj ulici i položiti cveće na mesto gde je njegov prijatelj masakrirao nedužne pripadnike JNA".

 

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA