RADOŠ BAJIĆ: Trebalo je imati mu*a i snimiti Ravnu goru!

- Morate biti svesni da je jako opasna mržnja između nas. To je alarmantno i upozoravajuće i protiv toga moramo da se jako i dugo borimo - kaže Bajić

  • 28

Radoš Bajić je ljudima koji kritikuju seriju "Ravna gora" odgovorio da je trebalo mnogo hrabrosti da se "uleti" u ovakav projekat kao i da je neprijatno iznenađen koliko su i dalje velike podele unutar srpskog naroda!  

Reditelj i scenarista "Ravne gore" juče je predstavio istoimenu knjigu koja je bazirana na scenariju serije i tom prilikom je prokomentarisao brojne kritike da je jednostrano predstavio događaje iz Drugog svetskog rata.

- Retko ko bi imao hrabrosti da se upusti u ovako nešto. Da ne kažem sada nešto što ne smem reći za medije, treba imati...(pokazuje na međunožje) da uđeš u ovakav projekat. Znao sam da je ova priča društveno osetljiva i najteže mi je palo kada sam shvatio da i dalje ima toliko te zle krvi među nama. Ne želim da zvučim pretenciozno, ali osobina jednog umetnika i jeste da njegovo delo bude izloženo sudu i kritici. Veliki Čaplin je govorio da se svi razumeju u film i sport - priča Bajić i dodaje da su članovi ekipe koja je realizovala seriju očekivali i mnogo žešća polemička sučeljavanja.

- Jedna činjenica me je iznenadila! Nisam mogao ni da pretpostavim da je podela srpskog naroda tako duboka i jaka. Morate biti svesni da je jako opasna mržnja između nas. To je alarmantno i upozoravajuće i protiv toga moramo da se jako i dugo borimo - navodi Radoš Bajić i napominje da će na proleće početi snimanje drugog ciklusa serije.

(Telegraf.rs/ izvor: Mondo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vLAJKo

    21. decembar 2013 | 14:53

    Smorili ste sa tom Ravnom gorom.

  • Lola

    21. decembar 2013 | 15:21

    U pravu je čovek! Onako dosadnu seriju ne može da snimi neko bez muda !

  • apokalipsa

    21. decembar 2013 | 15:02

    Sto nisi imao muda prije?! Moj deda je poginuo na Kozari, poginula su i njegova dva brata na strani partizana, ubise ih svabe; po nacionalnosti Srbi, po vjeroispovjesti pravoslavci, hoces reci R.Bajicu da nisu moj deda i nj.braca Srbi?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA