≫ 

Ko ne očisti sneg sa automobila, sledi velika novčana kazna: Rigorozni propisi u Hrvatskoj, koja je danima okovana snežnim padavinama (VIDEO)

Na Plitvičkim jezerima i na lovinačkom području visina snežnog pokrivača prelazi 60 centimetara, a u Međimurju se dogodilo više saobraćajnih nezgoda

  • 1

Zbog velikih količina snega koje su napadale u toku noći u Liki, saobraćaj se na svim putevima odvija otežano, a obilan sneg zatrpao je i brojne lokalne puteve do udaljenijih naselja i podvelebitskih mesta, zbog čega je otežano snabdevanje.

SNEG PAO NA BALKAN: Ovaj predeo je zavejan, ljudi se probijaju kroz 120 cm pokrivača, Slovenija, Hrvatska i BiH se zabelele, Srbija čeka! (FOTO) (VIDEO)

Kasnili su i polasci autobusa, a komunalne službe u Gospiću angažovale su sve raspoložive snage kako bi očistile sneg, prenosi Indeks.hr.

Na Plitvičkim jezerima i na lovinačkom području visina snežnog pokrivača prelazi 60 centimetara, a u Međimurju se dogodilo više saobraćajnih nezgoda.

Najviše snega napadalo je noćas u Otočcu, 30 centimetara, kao i u Gospiću centimetara, u Crnom Lugu i Parg - Čabru.

Sneg otežava saobraćaj u Liki, Gorskom kotaru, severnom delu Hrvatskog primorja, srednjoj i severozapadnoj Hrvatskoj, a po mokrim i klizavim kolovozima vozi se u Istri, Dalmaciji i delu Slavonije.

Zbog olujnog vetra samo za putnička vozila otvoren je autoput A6 Rijeka - Zagreb, dok je na autoputu A7 između Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali na snazi zabrana saobraćaja za autobuse na sprat.

Zbog snega na kolovozu u zapadnoj i severozapadnoj Bosni, vozači se pozivaju na pojačan oprez, prenosi Fena.

Kako se navodi, posebna pažnja skreće se za one koji nameravaju da putuju preko planinskih prevoja.

Zbog zimskih uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša.

Osim snega, Hrvatima problem pravi i vetar

Sneg je pao u većem delu zemlje, tako i u Zagrebu, gde je jutros izmereno 10 centimetara snega. Padalo je i na području Karlovca, Siska, Varaždina, a jutros je u Delnicama izmereno 86 centimetara.

I tokom dana se očekuje još snega. Prema prognozi DHMZ-a biće pretežno oblačno. Na Jadranu kiša, u Dalmaciji mestimično i obilnije padavine uz moguću grmljavinu. Na kopnu većinom susnežica i sneg, uz stvaranje novog snežnog pokrivača, naročito u planinskim krajevima.

Moguća je i kiša koja se smrzava na tlu, najpre ujutru u planinskim predelima i Slavoniji. Vetar slab do umeren severoistočni i istočni, u Dalmaciji jak i olujni jugo, a na severnom Jadranu umerena i jaka bura, prepodne na udare i olujna.

Najviša dnevna temperatura između -1 i 3, u istočnim krajevima i na Jadranu uglavnom između 7 i 13 °C.

Za vozače koji ne očiste sneg sa auta, kazna oko 100 evra

Veći deo Hrvatske osvanuo je jutros pod snegom, koji će padati i tokom dana, a građani su upozoreni da ko ne očisti sneg sa vozila može dobiti kaznu od 700 kuna (nešto manje od 100 evra).

Osim što moraju imati obaveznu zimsku opremu, vozači su, prema Zakonu o bezbednosti saobrahaja na putevima, dužni i da svoj automobil očiste od snega.

One koji to ne urade čeka kazna u iznosu od 700 kuna ako upravlja vozilom na kojem ima snega i leda.

Više fotografija Hrvatske pod snegom možete da pogledate OVDE.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA