• 8

Ponovo zadrhtala Crna Gora: Još jedan zemljotres pogodio Cetinje

Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području

  • 8

Sektor za seizmologiju danas je u 4 časa i 17 minuta registrovao zemljotres manje jačine sa epicentrom na dva kilometra jugoistočno od Očinića kod Cetinja.

- Jačina ovog zemljotresa u hipocentru (žarištu) iznosila je 3,3 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV-V stepeni Merkalijeve skale (MCS). Žarište ovog zemljotresa locirano je na dubini od 18 km - saopšteno je iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

Crna Gora se ne smiruje: Posle Podgorice, novi zemljotres pogodio Cetinje

U saopštenju se dodaje da je na osnovu numeričkog modela promene intenziteta sa rastojanjem u ovom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području.

(Telegraf.rs)

Komentari

  • stvarno?

    bice josh zemljotresa. gradice ih stbija ponovo.

  • Che.

    SRAM VAS BILO NA SVIM KOMENTARIMA. SAMO STE SE TUĐOJ NESREĆI RADOVALI A VAMA GA ETO "NEKO" VRAĆA I TE KAKO. U PAMET SE SRBENDE. (ČAST SVAKOM DOBROM I POŠTENOM SRBINU KOJIH NADAM SE IMA VIŠE OD OVIH NAZOVI "SRBA".

  • vilkanizer

    Godinama smo izdvajali za pomoc CG od zemljotresa pre rata, sve drzave, a danas kada odes kod nih na more samo vazduh sto ti ne naplacuju a usluga suromasna

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima