Penisom šokirao je Hrvate u "Supertalentu", koji su poslali gomilu pritužbi. Nadležni odlučili da nema ničeg spornog u slikanju polnim organom

Zvučnim upozorenjem i kasnovečernjim terminom emitovanja preduzeo sve raspoložive mere da maloletnici u području prenosa ne gledaju sporni sadržaj

  • 0

Veće za elektronske medije odlučilo je da prikazivanjem nastupa Brenta Reja Frejzera, koji je u emisiji Supertalent slikao penisom, nije povređen Zakon o elektroniskim medijima kao ni Pravilnik o zaštiti maloletnika u elektroniskim medijima.

- Agencija za elektroniske medije primila je više pritužbi građana na sadržaj emitovan dana 30. septembra 2018. u sklopu talent šoua Supertalent, koji se prikazuje na kanalu NOVA TV. Sve pritužbe su se odnosile na nastup takmičara Brenta Reja Frejzera. Podnosioci pritužbi smatraju da se radi o neprimerenom sadržaju koji bi mogao narušiti fizički, mentalni ili moralni razvoj maloletnika - izvestilo je Veće na svojoj internet stranici.

Hrvati zanemeli! Muškarac golim penisom naslikao portet člana žirija, a onda je javno otkrivena tačna veličina njegovog ponosa! (VIDEO)

Navode da su svoju odluku doneli nakon što su stručne službe Agencije za elektroničke medije analizirale predmetni sadržaj i utvrdile da je "emiter programskom oznakom, zvučnim upozorenjem "Program koji sledi nije primeren za osobe mlađe od 12 godina! i kasnovečernjim terminom emitovanja preduzeo sve raspoložive mere da maloletnici u području prenosa neće gledati sporni sadržaj".

 

Printskrin: Youtube/Supertalent Nova TV

- Montažom kadrova i animacijom u post-produkciji izbegnuto je eksplicitno prikazivanje polnih organa. Uz to, emiter NOVA TV d.d. predmetni sadržaj nije reprizirao niti u jednom drugom terminu - ističu u Veću.

(Telegraf.rs/Slobodna Dalmacija)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA