≫ 

Gore društvene mreže, svi pričaju o Benksiju u Hrvatskoj: Šahovnica je skliznula, a ukazao se Tito (FOTO)

Sve je podsetilo na nedavni prizor kada je platno britanskog umetnika "Devojka sa balonom" šokiralo svet

  • 14

Na Fejsbuk profilu novinara Elvisa Morine objavljena je fotografija iz jedne hrvatske učionice, u kojoj je nad školskom tablom nalazila fotografija Josipa Broza Tita. Vremenom je Titova fotografija zamenjena hrvatskim grbom, ali spletom okolnosti grb je skliznuo iz okvira i ostavio napola otkriveno lice druga Tita.

- Prejako, skoro kao kad su pre oko 10 godina prodavačice u onoj trgovini nekoj kod Čarlija zabunom okačile jugoslovensku zastavu umesto hrvatske. Zaostala im negde u dubinama skladišta - stoji u jednom od komentara, dok drugi korisnik navodi da je "Ovo poruka s više instance, nebesko prosvetljenje".

>>> Čija će se zastava vijoriti na Titovom "Jadranu"? Dve članice NATO se prepucavaju oko čuvenog broda

Sve je podsetilo na nedavni prizor kada je platno "Devojka sa balonom" britanskog uličnog umetnika Benksija, na aukciji u čuvenom Sotbiju u Londonu, u trakama počela da izlazi iz okvira nakon što je prodata za 1,36 miliona dolara.

Najpoznatiji crtač grafita je još pre nekoliko godina u ram svoje slike ugradio rezač papira kako bi mogao da je uništi, u slučaju da se ikada nađe na aukciji. To je i učinio čim je prodata, a vrlo brzo je snimak sa aukcije podelio na svom Instagram profilu.

 
 
 
View this post on Instagram
. "The urge to destroy is also a creative urge" - PicassoA post shared by Banksy (@banksy) on

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    10. oktobar 2018 | 13:32

    PA STA SE I MOGLO DRUGO KRITI IZA SAHOVNICE NEGO JOSKA BROZ FERDINAND ZA DOM SPREMAN!!

  • Djole

    10. oktobar 2018 | 16:39

    To su radili i u drugom svetskom ratu... imalu su Antu Pavelica i Hitlera a ispod koga god treba pa su samo po potrebi menjali. Tako su cele cete ustasa presle u partizane iz jednog vojnog stroja u drugi i nikad niko osim par nekih jadnika nije odgovara za ratne zlocine... To je opste poznata cinjaica svih nas Srba koji imaju poreklo iz Hrvatske... zato se desilo to sto se desilo 1990... pa neka prica ko sta hoce.. oni nikad nisu rascistili sa svojom Ustskom prosloscu. Imao sam prilke da jos 1989 idem u Kutinu i tamo je u lokalnoj kafani bila ogromna sahovnica takoa smo bili SFRJ... toliko o tome

  • Miro

    10. oktobar 2018 | 13:31

    Ustasa se krije iza sahovnice.nece sigurno Draza Mihajlovic.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA