≫ 

Crnogorska policija privela "Noćne vukove" koji su pratili patrijarha: "Naš jedini greh je što se držimo amaneta Svetog Petra Cetinjskog"

U pratnji su bili na poziv Mitropolije i sve je bilo u redu do dolaska na Cetinje

  • 2

Policija na Cetinju privela je četvoricu pripadnika motociklističkog kluba "Noćni vukovi Crne Gore", prenosi portal In4s.net.

Privedeni su vođa kluba Vukoman Bulatović, njegov zamenik Željko Vukčević, sekretar kluba Željko Obradović i član Goran Tijanić, koji je istovremeno i službenik Mitropolije crnogorsko-primorske, a koji su na poziv Mitropolije crnogorsko-primorske bili u pratnji patrijarha Antiohije i celog Istoka Jovana X i srpskog patrijarha Irineja.

Patrijarh Irinej stigao u Crnu Goru: Policija mu dala dozvolu da uđe u zemlju, dan pred njim je pun obaveza

Nakon privođenja, zadržani su pet sati u prostorijama Centra bezbednosti Cetinje, a kako je Bulatović rekao, oni su bili u pratnji na poziv Mitropolije kao i nekoliko puta pre toga.

- Uredno smo se javili policijskom obezbeđenju i nikakvih problema nije bilo sve dok nismo stigli na Cetinje. Tada smo nas četvorica, po nalogu načelnika cetinjske policije Miloša Vučinića, privedeni u prostorije Centra bezbednosti, gđe smo zadržani od 10 do 15 sati. Lokalni policajci su bili korektni prema nama, uzeli su izjave i raspitivali se zašto pratimo patrijarhe. Valjda su se uplašili da mi predstavljamo opasnost za njih, što je apsurd - rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, privođenje "Noćnih vukova" predstavlja nepotrebnu neprijatnu situaciju i dodao da su oni opasni po Crnu Goru "zbog ljubavi prema svojoj državi, prema svom narodu, prema pravoslavlju i prema Rusiji".

- Naš jedini greh je što se držimo amaneta Svetog Petra Cetinjskog i što neke podsećamo da se oni ne drže toga - rekao je Bulatović.

VIDEO: Ko su "Noćni vukovi" i zašto od njih strahuje Evropa?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA