Učenici srpske škole u Hrvatskoj svakodnevno doživljavaju torturu: Kamenuju ih, prete im i policija mora da ih čuva, upozoreno je u Saboru

Srpsku pravoslavnu opštu gimnaziju “Kantakuzina-Katarina Branković” čuvala je i policija

  • 7

Srpsku pravoslavnu opštu gimnazijuKantakuzina-Katarina Branković” čuvala je i policija, izjavio je Saborski zastupnik SDSS-a Boris Milošević u javnom obraćanju u kome je naveo da se u Hrvatskoj neprestano održava klima u kojoj je poželjno Srbe vređati i pretiti im, što se predstavlja kako nekakav domoljubni čin.

Otac maltretirao ćerku i terao je da prosi na ulicama Podgorice

- Pre desetak dana u gradskom autobusu napadnut je učenik Srpske pravoslavne opšte gimnazije. Napala ga je grupa tinejdžera koji su znali koga su gađali i u koju školu on ide. Učenici te gimnazije stalno doživljavaju pretnje, provokacije, seksizam među učenicama, a bilo je i kamenovanja - upozorio je Milošević u  hrvatskom Saboru.

- Učenici i profesori te škole razvili su visok prag tolerancije za takve stvari. To su deca koja dolaze iz cele Hrvatske, iz siromašnih krajeva, iz sredina ispodprosečnog životnog standarda - rekao je on.

Milošević se podsetio da su deca proletos posetila i Sabor.

 - Bili su na galeriji Sabora i pozdravili ih aplauzom, pitali ih gde sebe vide u budućnosti i rekli su u Hrvatskoj, uprkos tome što im se događa i stigmi koju nose na plećima - rekao je SDSS-ovac.

(Telegraf.rs/Net.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Паун 54

    18. oktobar 2018 | 13:59

    Срамота , Садизам , Болесници Болестан народ. НИЧИЈА НИЈЕ ГОРЕЛА ДО ЗОРЕ ????? Али , то је јевропска држава. Европо , свака ти част, ако је уопште имаш.?????????????

  • Baltazar

    18. oktobar 2018 | 14:24

    Sta ono bese, zalili su se na polozaj hrvatske manjine, zbog slova,reci, u udzbenicima?

  • Y*u

    18. oktobar 2018 | 15:06

    Dali postoji hrvatska škola u Srbiji?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA