≫ 

Hrvati snimili skandalozan dokumentarni film koji pljuje najveću srpsku pobedu

Hrvati ponovo pokušavaju da razbuktaju sukobe na Balkanu, a Srbe po ko zna koji put žele da predstave u najgorem mogućem svetlu.

  • 12

Jakov Sedlar, čuven po skandaloznom filmu o Jasenovcu, snimio novi dokumentarac pod nazivom „Sto godina srbijanskog terora u Hrvatskoj (Od Karađorđevića i Pribičevića do Vučića i Pupovca)”.

Hrvatski bend svira gej svadbe sa specijalnim popustom, ali majke mladenaca moraju da ispune jedan uslov (FOTO)

Ovo sramotno ostvarenje će biti premijerno prikazano 9. 10. i 11. novembra u Zagrebu, Splitu i Zadru, baš u vreme velike proslave pobede srpske vojske u Prvom svetskom ratu i velikih manevara Vojske Srbije, koji će biti održani u tu čast. Autor ovog skandaloznog dela najavio je da će film biti prikazivan i u Americi i Kanadi.

Miodrag Linta, predsednik Saveza Srba iz regiona, navodi za „Alo!” da ovo nije ništa iznenađujuće kada je o Sedlaru reč i ističe da se u Hrvatskoj sprovodi kompletna revizija istorije dvadesetog veka.

- Mislim da je Jakov Sedlar kao jedan od glavnih revizionista istorije dvadesetog veka u Hrvatskoj. Svima je dobro poznat njegov skandalozni i sramni film o Jasenovcu, u kojem je izneo tezu da je najveća fabrika smrti na Balkanu u Drugom svetskom ratu bila sabirni radni centar, gde su se zatvorenici, odnosno logoraši, bavili sportom i gledali pozorišne predstave - kazao je on i dodao da ovakav film nije neočekivan, kada se radi o Sedlaru.

Miodrag Linta Printskrin: Youtube/RTS Sajt - Zvanični kanal

- Ono što je opasno i što je strašno jeste činjenica da njega podržavaju i relevantne institucije u Hrvatskoj. On je prošle godine dobio nagradu grada Zagreba za film, a postao je i savetnik rektora Zagrebačkog univerziteta za kulturu. Ovo je samo jedna u nizu činjenica i dokaza da se u Hrvatskoj sprovodi kompletna revizija istorije, pre svega dvadesetoga veka, gde se artikuliše lažna i besmislena teza da su Srbija i srpski narod bili okupatori, a da su Hrvati bili oslobodioci koje su Beograd i Srbija diskriminisali - istakao je Linta i dodao:

- Što se tiče datuma promocije ovog skandaloznog filma, verujem da Jakov Sedlar žali što se Prvi svetski rat završio kako se završio. Odnosno, žali što je jedan od rezultata Prvog svetskog rata bila propast Austrougarske države, odnosno Habzburške monarhije, jer je očigledno za njega to bila prava država hrvatskog naroda.

Jakov Sedlar - „Jasenovac - istina” Printskrin: Youtube/ ПРАВОСЛАВЉЕ Живот Вечни, Osjecka TV

Jakov Sedlar je hrvatski reditelj i producent, poznat po revizionističkim igranim i dokumentarnim filmovima. Njegov „Jasenovac - istina” iz 2016. bio je pokušaj da se negiraju ratni zločini koje su ustaše počinile u logoru Jasenovac, a u njemu je otkriveno nekoliko istorijskih falsifikata. Antifašistička liga Hrvatske je zbog ovoga protiv Sedlara podnela krivičnu prijavu zbog podsticanja na nasilje i mržnju.

U jednom od intervjua u kojima je govorio o filmu i likovima koji se pojavljuju u njemu, reditelj je naveo da će biti spomenuti svi za koje on smatra da "rovare po Hrvatskoj".

-Nismo izostavili nikog od političara pa sve do novinara koji su kao Hrvati sudelovali u toj velikosrpskoj agresiji. Od Račana i Sanadera do Josipovića i Mesića, zatim cijelu plejadu novinara od Tomića, Pavičića, Jergovića, Drage Hedla i drugih, uz neizostavnog Milorada Pupovca i njegovih "Novosti" - izjavio je Sedlar.

Prema pojedinim informacijama HTV neće pristati da emituje ovaj skandalozni film.

(Telegraf.rs/Alo.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CG

    22. oktobar 2018 | 13:41

    A mi ih oslobodili. Navikli da robuju, genetski kod.

  • Boban

    22. oktobar 2018 | 12:02

    Da smo vas "jahali" kada je i kako je trebalo, ne bi po onima koji su vam doneli slobodu i državu pljuvali, ustašoidi bolesni.

  • Jeste da

    22. oktobar 2018 | 13:15

    Oni snimaju li snimaju a mi zakočeni od strane duboke drźave krijemo naše žrtve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA