Marija (19) je prelazila ulicu na zeleno, a ubila ju je pijana plavuša za volanom crnog "audija" i pobegla!

Marija je u Splitu bila na studijama

  • 3

Novi detalji stravične nesreće koja se sinoć dogodila u Splitu, kada je poginula jedna ženska osoba, otkrivaju o kakvoj tragediji je reč: Stradala je devetnaestogodišnja studentkinja, a vozač koji ju je usmrtio i pobegao zapravo je bio žena i to pijana.

Iako je od nesreće do hapšenja vozača prošlo nekoliko sati, ona je i tada u krvi imala 1,10 promila alkohola, piše Večernji list.

- Osmeh nikada nije skidala s lica, poznavajući nju verovatno se nečemu smešila i kad je zakoračila na tu prokletu zebru - jecajući i kroz suze jedva uspeva da izgovori pokoju reč jedna od prijateljica Marije Ćorić (19).

Bilo je tačno 19 sati i 23 minuta kad se Marija zaustavila na raskrsnici Poljičke ceste i ulice Put iza splitske Nove bolnice. Pričekala je tridesetak sekundi da joj se upali zeleno svetlo za pešake nakon čega je zakoračila na pešački prelaz, ali na drugu stranu ulice nije stigla.

U nju se velikom brzinom, a tek se policijskim uviđajem treba utvrditi kolikom, zabila 38-godišnja vozačica u crnom audiju A3. Začuo se snažan, kako ga opisuju svedoci, tupi zvuk, a devojka nije stigla ispustiti niti vrisak, ništa, samo je ostala nepomična na asfaltu.

Međutim, pravi šok među očevicima tek je usledio jer se crni audi splitskih registracija potom nije zaustavio, čak nije ni smanjio brzinu, nego je odjurio dalje ulicom kao da se ništa nije dogodilo. Na mesto događaja ubrzo su stigli i hitna pomoć koja devojci nažalost nije mogla da pomogne, ali i policija koja je ekspresno krenula u opsežnu potragu za "ženom srednjih godina i plave kose" koja je bila za volanom audija.

Foto: index.hr

Potraga je urodila plodom - policajci su pronašli njen automobil koji je bio parkiran u Kranjčevićevoj ulici na Lokvama. Ono što ih je iznenadilo je činjenica da u automobilu nije bilo vozačice, ali do nje su došli za nepunih sat vremena i to putem identiteta i adrese koje su otkrili zahvaljujući registraciji.

Odmah su je alkotestirali i utvrdili kako u tom trenutku, a od nesreće je već bilo prošlo nekoliko sati, ima 1,10 promila alkohola u krvi. Zatim su je odveli u policijsku stanicu na trežnjenje gde je zadržana preko noći. Nakon što je u sredu vozačica "došla sebi", ispitali su je i protiv nje je podnesena kaznena prijava zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnom posledicom, za šta su prema zakonu zaprećene kazne od tri do dvanaest godina zatvora, ali biće prijavljena i zbog bežanja s mesta nesreće.

- Nema ni mesec dana kako se Marija iz Čapljine u kojoj je odrasla preselila u Split na studije. Sedimo svi u kafiću tu u centru Čapljine i ćutimo, ne verujemo da se to dogodilo baš njoj, jedinoj u društvu koja valjda u životu nije prešla na crveno, čak smo znali i da je zadirkujemo koliko je bila oprezna u saobraćaju - kaže vršnjakinja preminule Marije Ćorić koja o svojoj prijateljici ima samo reči hvale.

Prerano preminula 19-godišnjakinja bila je i među najboljim učenicima tamošnje gimnazije koja je zbog "izvrsnosti u dosadašnjem školovanju" bila čak i oslobođena polaganja mature.

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NekoKo

    24. oktobar 2018 | 23:46

    Mislim tuga, ali nisu mi baš jasne povremene vesti iz Hrvatske, tačnije iz njihove hronike koje se objavljuju u našim medijima. Šta je poenta i zbog čega se samo povremeno to događa. U Hrvatskoj se daleko češće događaju nesreće, uostalom kao i u Srbiji ili bilo kojooj drugoj zemlji. Nema više Jugosalvije!

  • Maks

    24. oktobar 2018 | 22:15

    Za ovako nešto samo smrtna kazna, ništa drugo! I to odmah, bez suđenja i sudskih troškova! Voziti pijan je greška, napraviti udes još veća, ali pobeći, bez da pomogneš..., e to je greh!!!

  • mili

    24. oktobar 2018 | 21:32

    Tuga...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA