Lažne nagradne igre kruže Fejsbukom: Policija upozorila Hrvate da nikome ne šalju svoje lične podatke

Policija smatra da je cilj počinilaca pribavljanje podataka zbog zloupotrebe

  • 1

Hrvatski MUP je danas obavestio javnost da su primili više prijava građana o lažnim nagradnim igrama na Fejsbuk stranicama čiji je cilj pribavljanje ličnih podataka on-lajn žrtava i njihova zloupotreba, prenosi Večernji.hr.

- Nagradna igra sastoji se u tome da se na lažnim Fejsbuk stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre, gde je za učestovanje potrebno stranicu označiti sa "sviđa mi se", podeliti objavu na sopstvenom profilu i poslati privatnu poruku. Nakon određenog vremena, učesnici ove lažne nagradne igre primaju poruku kako su srećni dobitnici i radi podizanja nagrade moraju da pošalju fotografiju svog lica i lične karte.

Upozoravamo građane kako je jedini cilj počinilaca, koji su kreirali lažne Fejsbuk stranice, da na prevaru pribave njihove lične podatke u svrhu zloupotrebe - objavio je MUP na svojoj internet stranici.

MUP zbog toga upozorava korisnike Fejsbuka da ne dele takve objave na vlastitim stranicama i da svoje fotografije i fotografije ličnih isprava ne šalju putem društvenih mreža ili elektroničke pošte.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja...RS

    2. novembar 2018 | 11:41

    Isto i kod nas u RS dobijes vaucer od 200 KM a zauzvrat traze "selfi" i sliku licne karte sa obje strane,medjutim brzo im se stalo na rep.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA