≫ 

Ðukanović nudi državljanstvo investitorima koji ulažu u Crnu Goru

Ðukanović je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, kazao da je vitalni nacionalni interes Crne Gore da implementira program na način da, koristići iskustva drugih zemalja, eliminiše sve rizike koje može doneti njegova primena

  • 12

Crnogorski predsednik Milo Ðukanović promovisao je danas individualni investicioni program, koji investitorima omogućava da se ulaganjem u Crnu Goru kandiduju za crnogorsko državljanstvo.

Govoreći na Globalnoj konferenciji o rezidentnosti i državljanstvu u Dubaiju, koju organizuje kompanija Henley & Partners, Ðukanović je reko da bi taj program trebalo da ima snažne multiplikativne efekte na ekonomiju, postane značajan izvor prihoda i platforma za ulaganja.

- Uz dobro osmišljenu kampanju moguće je privući pažnju uglednih poslovnih ljudi koji bi prihvatili da obave relokaciju sedišta svojih biznisa -  rekao je Ðukanović.

Time bi se, kako je ocenio, ne samo povećao iznos investicija, već i poboljšao imidž Crne Gore i podigli standardi poslovanja.

Ðukanović je, kako je saopšteno iz njegove Službe za informisanje, kazao da je vitalni nacionalni interes Crne Gore da implementira program na način da, koristići iskustva drugih zemalja, eliminiše sve rizike koje može doneti njegova primena.

- Program će omogućiti aplikacije samo onim osobama koje imaju dokazan kredibilitet u ličnom i profesionalnom smislu i dozvoliti priliv sredstava koja imaju neupitno legalno poreklo - poručio je Ðukanović.

Ðukanović veruje da svaki program može biti dugoročan i stabilan samo ako obe strane vide jasne koristi međusobne saradnje.

- Interes države je da se primenom Individualnog investicionog programa dodatno pospeši razvoj, kreiraju nova radna mesta, smanji spoljno-trgovinskog deficit i obavi transfer znanja i novih tehnologija - naveo je crnogorski predsednik.

Poručio je da će aplikanti imati korist od povoljnog poreskog sistema, bezviznog režima prema zemljama u Šengen zoni i integracija u ekonomski i politički sistem države.

- Dodelom državljanstva uspostaviće se i čvršće veze kvalitetnih investitora i Crne Gore, jer će kao dobri ambasadori dalje promovisati njene ekonomske potencijale i interese - rekao je Ðukanović.

Prema njegovim rečima, individualni investicioni program mora omogućiti kvalitetniju upotrebu i bolju valorizaciju prirodnih resursa za državu i lokalne zajednice.

- To se pre svega odnosi na energetiku, poljoprivredu i turizam koji predstavljaju neke od najvećih razvojnih šansi Crne Gore - naveo je, između ostalog, Đukanović.

Ko je Đukanović?

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    5. novembar 2018 | 16:59

    MILO JE TO NUDIO I ONIMA KOJI KUPUJU NEKRETNINE U CRNOJ GORI PA SU MNOGI RUSI I SRBI NASELI NA TO OBECANJE A POSLE NISU DOBILI LICNE KARTE I PASOSE I MORALI SU DA NAPUSTE ZEMLJU I PRODAJU U BEZCENJE SVOJU NEKRETNINU !!! MILO NIJE COCEK KOME SE MOZE VEROVATI!!!

  • sveto

    5. novembar 2018 | 16:58

    Valjda bi trebalo da stoji Montenegro a ne Crna Gora.Uostalom baš nas briga što se dešava sa Montenegrom!

  • Pluton

    5. novembar 2018 | 18:47

    Evo ja cu im pokloniti moje, ne treba mi nista i ako sam rodjena i zivim u CG. U zamjenu trazim da zatvori kladionice i kriminalce da zivimo nirmalno ako se moze u ovoj nenormalnoj drzavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA