Zagrepčanka tvrdi da su je migranti opljačkali, pa je uzela pravdu u svoje ruke: Jednog je držala kao taoca, a drugog "privela" policiji

Tamara Lazić tvrdi da su joj ukradene vredne stvari

  • 5

Izjava jedne devojke iz Zagreba, koja je uz pomoć svog dečka i brata, po sopstvenom priznanju, držala migranta kao taoca zaprepastila je gledaoce hrvatske emisije "Bujica".

Tamara Lazić, kako se navodi u emisiji, imala je štand na Film food festivalu na zagrebačkom Zrinjevcu. Opisala je navodni događaj koji se dogodio sredinom septembra.

Lazićeva je primetila da je njoj i njenoj prijateljici nestala torba sa vrednim stvarima i ključevima od automobila

- Otišla sam u policiju, ali nisu mogli da me prime, iako je bilo pola devet. Rekli su mi da dođem sledećeg jutra. Sledećeg jutra u stanici sam zatekla sedam ili osam osoba koje su pokradene u periodu od 20 do 23 sata u centru Zagreba - pričala je ona.

Trojica osumnjičenih migranata bila su pritvorena nakon celog ovog događaja

Foto-ilustracija: Profimedia/allOver Photo

- Kad sam ja došla, bili su u Prvoj policijskoj. Ja sam imala prilike da ih vidim i fotografisala sam ih, naravno. Radi se o tri Alžirca kod kojih su nađene neke stvari. Nažalost, moju torbu nisu našli nigde, jer smo imali veliku vrednost. Ako uzmete sve ključeve, menjanje brava samo za naš auto košta 15 hiljada kuna. Da ne pričamo o tome da je auto celu noć bio kraj paviljona. Ono što znam je da nismo jedini kojima su ukradeni ključevi od automobila - ispričala je ona.

Narednog dana njen brat i dečko na Zrinjevcu su zatekli još trojicu migranata koji su, kako je rekla "odlučili da operišu po štandovima".

- Uhvatili su jednog, a druga dvojica su pobegla. Zaustavili su ga i pokušali su na neki način, s obzirom na to da je čovek bio, da tako kažem, u talačkoj poziciji kod nas, preko njegovog mobilnog da dođu do informacija gde bi mogla da se nalazi naša torba. Ova trojica što su u pritvoru nisu jedini. Tu se sigurno radi o njih dvadesetak koji zajedno operišu -  nastavila je ona.

Pokazala mu je fotografije pritvorenih, a on je rekao da ih poznaje. Migrant je tada pozvao prijatelja da ga izbavi.

- Nakon sat vremena, čovek je zaista došao do nas s pričom da on zna dobro engleski i da će nam njih dvojica, s obzirom na to da znaju ovu trojicu, pomoći da dođemo do stvari, samo da ih ne prijavljujemo i da im ništa ne uradimo i ne daj bože, da ih neko istuče, što bi po meni trebalo raditi do iznemoglosti, dok ne prekinu. Samo što su oni ipak fanatici. Pogotovo i verski i sve. Nemaju nikakvog srama ni ništa. Ako jednog dana nekoga pokradeš i sledećeg dana možeš opet da se pojaviš, onda ne znam o čemu mi pričamo - kazala je ona.

Foto: Shutterstock

Tada se desio i jedan fizički incident, tvrdi Zagrepčanka.

- Naš taoc je skinuo majicu i nasrnuo na našeg prijatelja i krenuo da ga tuče. Drugi je u celoj zavrzlami iščupao moj telefon iz ruke i počeo da trči u smeru trga. Nažalost, koliko god smo trčali za njim, dečko je mršav, visok, poletan i zbrisao nam je. Nakon toga sam opet otišla u policiju i sve sam to prijavila. Ovog dečka sam odvela u policiju i njega su zadržali celu noć. Nije me niko obavestio šta su od njega saznali. Verovatno ništa, s obzirom na to da oni, ako su i privedeni, dođu u policiju i ponašaju se kao totalni ludaci. Vrište, ja to u životu nisam videla - kazala je ona.

Navodno, pritvoreni je ujutro pušten i došao je da preti Zagrepčanki, a potom su se pojavila još dvojica.

- Gledali su me, doslovno, sad znamo ko si i šta si, prijavljivala si nas, videćeš svog boga. I šta da ja vama kažem, oni imaju sve dokumente, ključeve, dva stana u istoj zgradi odgovaraju tome. Ja se prvi put u životu u svojoj državi se ne osećam ni sigurno ni dobro. Policija je sama u svemu tome nemoćna. Imala sam priliku da razgovaram s verovatno četiri, pet inspektora koji su mi rekli istu priču, da imaju zavezane ruke, da su ovi zaštićeni maksimalno, da imaju besplatnu hranu, boravak i prevoz u Zagrebu i da oni njima ne mogu stati na kraj. Zvala sam čak i u MUP gde su mi rekli da insistiram na prijavama i policiji. Rekli su da u zadnje vreme imaju jako puno prijava, a policija je rekla da u zadnjih pet godina nisu imali toliko krađa koliko u poslednja tri dana - priča ona.

(Telegraf.rs/Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    6. novembar 2018 | 09:56

    Kad nesto ne funkcionise dobro u drzavi ili sistemu onda su ljudi retki i hrabri prosiljeni da uzmu stvar u svoje ruke i da reae problem iako pravno mogu biti kaznjeni i snositi posledice svog postupka,ponekad se i to mora dogoditi da bi neko u sistemu shvatio da realno postoji neki problem,

  • Beogradjanka

    6. novembar 2018 | 10:07

    Tako I treba a ne kao meni ukrali vozilo napravili sudar vozilo ostetili 900 eura stete nemogu da neplatim od nikog pa ni od osiguranja.

  • Marijana Bakov

    6. novembar 2018 | 15:06

    Sve se vise zataskavaju zlodela sto migranti cine.Sta onda trebamo ocekivati od njih kada postanu vecina?A ova budala sto lupa minuse , samo da mu pozelim punu kucu migranata da vidi kako izgleda .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA