Bandić se izvinio što je ugostio Palmu: Nisam znao da je bio Arkanov prijatelj

Bandić je uz izvinjenje rekao da Markovića ne bi pozvao u posetu i ugostio da je znao šta je, kako je naveo, Marković radio devedesetih

  • 14

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, pod pritiskom desnice i veterana, izvnio se danas zbog toga što je prošle sedmice ugostio spskog političara Dragana Markovića Palmu.

Izvinjenje od Bandića je najpre tražio bivši HDZ-ovac, sada gradski odbornik u zagrebačkoj skupšti, Zlatko Hasanbegović, a potom i hrvatski veterani.

Bandić je uz izvinjenje rekao da Markovića ne bi pozvao u posetu i ugostio da je znao šta je, kako je naveo, Marković radio devedesetih.

Sastanak je održan prošle nedelje Foto: zagreb.hr

- Kad su branitelji u pitanju neću progutati jednu žabu nego 100 žaba. Znao sam da je gospodin Dragan Marković Palma petostruki gradonačelnik Jagodine i zastupnik u Skupštini, ali nisam znao da je bio na svadbi kod Arkana, da je Arkanov prijatelj. Nemam pojma o tome - rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Da je, kako je rekao, znao s kim je sve Marković u Jagodini pio kafu 1991, 1992. i 1993. godine "normalno da ne bi to radio".

Poručio je da se Domovinski rat završio, Hrvatska je, kazao je, u tom ratu pobedila i jedine "persone non grata" u Hrvatskoj su ratni zločinci.

- Ako je toliko crn, zašto Palmu policija nije zaustavila na granici i vratila u Srbiju - upitao je Bandić.

Na posetu Markovića Plame osvrnuo se i načelnik Gradske policije Miro Laco koji je na pitanje novinara da li je znao ko je Marković, odgovorio da njegova funkcija nije da analizira takve osobe i njihovu istorijsku ulogu.

Šef zagrebačkih veterana Miodrag Demo rekao je da bi upozorio gradonačelnika da je znao za tu posetu.

- Je li on bio zločinac, pripadnik Araknove jedinice, ja to ne znam - dodao je Demo i istakao da institucije pravne države moraju odraditi svoj posao, prenela je Hina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    7. novembar 2018 | 18:55

    Bandic se pere sada, a kao nije znao. Mozda i ne zna ko je Putin kada je dobio orden, pa ce se i zbog toga izvinjavati, a mozda i vratiti. Sta da radi covek kada je ne "upucen".

  • Milos

    7. novembar 2018 | 17:16

    Na ovo mogu samo da kazem da je budala svako onaj koji ide u bilo kakvu posetu Hrvatskoj. To su ljudi nevaspitani, iskompleksirani, pozove coveka u goste pa ga onda ogovara. Kaze nisam trebao da ga pozovem. Pih.Fuj.

  • Dante

    7. novembar 2018 | 17:23

    Koga vraga trazis Palma medju tim bolesnicima u Zagrebu.Nema Im lijeka.U njihovm glavama rat jos uvijek traje,I nikada nece prestati.Jadnici.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA