Amerikanka u testamentu rodnom gradu u Hrvatskoj ostavila 30.000, a svojim mačkama čak pola miliona dolara

Pet mačaka, izgleda, živi američki san

  • 1

Žena koja je rodom iz Đurđevca u Hrvatskoj decenijama je živela u Čikagu. Umrla je pre dve godine i svom rodnom mestu ostavila je 30.000 dolara, ali najveći deo svog bogatog nasledstva, 470.000 dolara, nameštaj, nakit i srebrninu ostavila je mačkama.

Rođena Đurđevčanka, Marija Horvatek, preminula je pre dve godine uz želju da se njenim nasledstvom usreće đurđevačka deca. Dok o njenim mačkama brine njena prijateljica, grad Đurđevac dobio je zadatak da 30.000 dolara iskoristi za dobrobit dece.

- Mi smo doneli odluku da ćemo ta sredstva potrošiti na kupovinu muzičkih instrumenata za našu muzičku školu i na taj način osigurati nova pomagala svojim učenicima - kaže Hrvoje Janči, gradonačelnik Đurđevca.

Sprovođenje testamenta trajalo je gotovo dve godine, a meštane je nenadani dar razveselio.

Mačke žive američki san Printskrin: Vijesti.rtl.hr

- U Đurđevcu postoje i osnovne i srednje škole, a postoje i brojna udruženja koje se bave decom s poteškoćama, tako da se nadam da će taj novac završiti u nekim dobrim rukama - kaže Tea iz Đurđevca.

Međutim, veći deo nasledstva završiće u mačjim šapama. Čak 470.000 dolara, kao i nameštaj, nakit i srebrninu gospođa Horvatek ostavila je mačkama.

Preminulu je othranila izvesna Eva Barcelona, koja će u ime pet srećnih mačaka raspolagati novcem. Tih pet mačaka, izgleda, živi američki san.

(Telegraf.rs/Rtl.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA