Prvi na listi najpopularnijih političara u Hrvatskoj je "Niko": Plenković prednjači po negativnom doživljaju građana. A gde je Kolinda?

Vladu Hrvatske, prema ovom istraživanju, podržava 32 odsto, a ne podržava 50,6 odsto ispitanih

  • 1

Da su parlamentarni izbori sprovedeni početkom novembra HDZ bi osvojio 28,4 odsto glasova birača, SDP 17,4 odsto, Živi zid 12,1 odsto, a Most 6,3 odsto, pokazalo je istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj Cro demoskop agencije Promocija plus.

HDZ i Most zabeležili su međumesečni rast, a u padu su SDP i Živi zid, prenosi HRT.

Na vrh lestvice pozitivnog doživljaja hrvatskih političara vratio se, nakon tromesečnog razdoblja, "Niko" (niko od političara) sa 21,1 odsto i potisnuo predsednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović na drugo mesto, dok je premijer Andrej Plenković zadržao treće mesto, a istovremeno je na prvom mestu po negativnom doživljaju hrvatskih političara (24, odsto).

Na drugom mestu je Davor Bernardić sa 12,6 odsto , a na trećem "Svi političari" kao posebna kategorija odgovora 11,8 odsto. Četvrto mesto drži Milorad Pupovac sa 7,7, a slede Milan Bandić, Zlatko Hasanbegović, Kolinda Grabar Kitarović, Milijan Brkić, Gordan Jandroković i Milan Kujundžić.

Smer kretanja zemlje, kao svojevrsni pokazatelj društvenog optimizma, podržava 20,0 odsto građanki/građana, dok 74,3 odsto ispitanika/ca smatra da Hrvatska ide u pogrešnom smeru, a kakav je smer zemlje ne zna 5,7 odsto učesnika ankete.

Vladu Hrvatske, prema ovom istraživanju, podržava 32 odsto, a ne podržava 50,6 odsto ispitanih. Doživljaj rada Vlade RH, osim kroz kriterijum podrške politici Vlade, meri se i kroz školsku ocenu koja trenutno iznosi 2,25.

Kad je reč o biračima stranaka pozicije i opozicije, najvišu ocenu Vlada beleži među glasačima HDZ(3,25), dok je ona najniža među glasačima Živog zida (1,75).

(Telegraf.rs/Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zg

    8. novembar 2018 | 14:44

    Nitko je daleko najbolji politicar u HR ,ima veliku podrsku gradana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA