≫ 

O spisku nepoželjnih Srba koji navodno sprema Sarajevo, oglasio se i Dodik: Protivim se bilo kakvoj listi kojom se zabranjuje ulazak u zemlju

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su netačni navodi beogradskih medija da Sarajevo sprema crnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije

  • 18

Novoizabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je protiv politike bilo kakvog stvaranja liste ljudi kojima bi iz Srbije, pa i iz Hrvatske i Crne Gore bilo zabranjeno da ulaze u BiH.

- To je politika destabilizacije, neuvažavanja partnerstva i regionalne saradnje - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Povodom informacije da ministar bezbednosti u Savetu ministara Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih lica iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulaz u BiH, Dodik kaže da nije obavešten o tome, ali da je u ranijem periodu bilo najava da će se tako nešto dogoditi.

- Ono što se dogodilo kada su u pitanju Rusi, daje mi za pravo, ne da se pitam da li je to moguće, već da kažem da verovatno jeste - istakao je Dodik.

On je dodao da još nema nadležnosti, ali mu ni nakon inauguracije 20. novembra neće padati na pamet da sarađuje sa bilo kim iz stare strukture.

- Najave koje smo imali ranije i ponašanje Obaveštajne agencije i bezbednosnog sistema na nivou BiH govore da tu ima nešto - smatra Dodik.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su netačni navodi beogradskih medija da Sarajevo sprema crnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije, kojima će biti zabranjen ulazak u BiH, preneo je ranije danas Klix.ba.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić Printskrin: Youtube/Islamika Org Kanal

Za tu "najobičniju glupost i izmišljotinu" on optužuje aktuelne vlasti u Republici Srpskoj.

" Večernje novosti" prethodno su objavile da posle Crne Gore "i Sarajevo sprema crnu listu Srba" kojima će biti zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, i da bi na njoj mogli da se "nađu poslovni ljudi, istoričari, književnici, novinari, ali i političari".

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić priprema zvaničnu listu nepoželjnih osoba iz Srbije kojima će biti zabranjen ulaz u BiH - piše list i navodi da bi na njoj, između ostalih, mogli da se nađu i srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin, lider radikala Vojislav Šešelj, glavni urednik TV "Hepi"Milomir Marić i predsednika pokreta "Zavetnici" Stefan Stamenkovski.

- To je najobičnija glupost i izmišljotina. Svi sistemi koji se zasnivaju na lažima i dezinformacijama mislim da nemaju svetlu budućnost - rekao je Mektić za Klix.ba.

On je dodao da njegovi politicki neistomišljenici misle da ga mogu slomiti u njegovim politickim stavovima.

- Misle, ali to naprosto nije moguce - smatra Mektić.

VIDEO Erdogan: Autoput između Beograda i Sarajeva biće autoput mira

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Markiz

    9. novembar 2018 | 19:30

    Ovaj Mektić je takva budala da to svijet nije vidio !

  • Krasa

    9. novembar 2018 | 19:30

    Bože oprosti ovom Mektiću !

  • mima

    9. novembar 2018 | 19:18

    neka nas ovi politicari vise ostave na miru, nismo mi debili, stalno neke gluposti da nam skrenu misli sa stvarnog stanja, bas nas briga ko,gde sme a ko nesme

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA