≫ 

Posle celodnevne drame, oglasio se i advokat koji je ostao uz oca Davida Dragičevića

- Advokatski tim ne postoji, ali postoji Ifet Feraget. Ovo je samo potvrda onoga o čemu mesecima govorim. U Tužiteljstvu sede ubice - rekao je Davor Dragičević

  • 12
Davor Dragičević i David Dragičević Foto: Facebook/Davor Dragičević

Sinoćnjim nastupom na Federalnoj televiziji iz Sarajeva u kojem je izjavio da su političari izmanipulisali oca ubijenog Davida Dragičevića i da policija i Ministarstvo unutrašnjih poslova nisu odgovorni za Davidovo ubistvo, advokat Ante Nobilo iznenadio je ne samo građane Banjaluke nego ceo region koji mesecima prati zbivanja oko istrage o smrti mladića pronađenog u reci Vrbas ovog marta, piše Index.

Podsetimo, u televizijskom nastupu Nobilo, koji je bio deo međunarodnog advokatskog tima porodice poginulog mladića, rekao je i da smatra da David Dragičević nije ni silovan ni masakriran. Takođe je javnost obavestio da je napustio advokatski tim, formiran ovog avgusta, u kom su uz njega bili i advokati Ifet Feraget, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović.

Anto Nobilo, Printskrin: Youtube/AJBalkans

Kako javlja portal mondo.ba, još dvoje advokata, Duško Tomić i Zora Dobričanin Nikodinović, prestalo je da radi na ovom slučaju, dok je samo Ifet Feraget ostao da zastupa porodicu Dragičević. Advokati su odlučili da više neće učestvovati u radu na ovom slučaju nakon jučerašnjeg sastanka u Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

U TUŽILAŠTVU SEDE UBICE

Nakon vesti o raspadu advokatskog tima, izjave novinarima dali su otac ubijenog Davida i advokat koji je ostao uz njega, Ifet Feraget.

- Advokatski tim ne postoji, ali postoji Ifet Feraget. Ovo je samo potvrda onoga o čemu mesecima govorim. U Tužilaštvu sede ubice. Znam da su ovo teške reči, ali ja nemam više šta da izgubim. Za pravni deo će se Feraget pobrinuti, u to ne sumnjam - rekao je Davor Dragičević.

- Od početka sam uz Davora Dragičevića i ja nemam nikakvo mišljenje o nečemu o čemu postoje svi dokazi. Dogodilo se ubistvo, to je opšte poznato. O okolnostima samog ubistva ćemo govoriti pošto Tužilaštvo izloži sve dokaze. I dalje ostajem advokat Davora i Suzane u ovom predmetu. Zahvaljujem se kolegama. Nema potrebe da se zahvaljujem tužiocu Lepiru za ono što je učinio jer je to njegova obaveza prema Evropskoj konvenciji koja je starija od naših nacionalnih zakona - kazao je Feraget i dodao da ne zna kakva će saradnja biti u budućnosti, piše Radio Sarajevo.

Protest u Baljaluci održan je i juče, Foto: Facebook/PRAVDA ZA DAVIDA

I juče su Banjalučani izašli na Trg kako bi podržali Davora Dragičevića u njegovoj borbi da dozna istinu kako je stradao njegov sin David.

TI ZNAŠ, DRAGI DAVIDE, DA TVOJ TATA SVE ZNA

- Ti znaš, dragi Davide, da tvoj tata sve zna. Tužilaštvo je reklo danas svoje. Policija RS-a stoji iza ubistva Davida. Sve što sam dosad radio, sve je bilo s namerom, Ifet Feraget je ostao uz mene kako je i trebalo od samog početka. Bio je priključen mom timu, a ja ću jednog dana obrazložiti sve i ispričati - poručio je Dragičević. - Mora se skinuti vrh piramide koji stoji iza ovoga. Sve i jedan dokaz i izjavu koju sam dao je istina. I patolozi su potvrdili da je dete ugušeno od strane MUP-a RS-a s Tužilaštvom.

Ifet Feraget izjavio je za portal source.ba kako je od početka slutio ovakav ishod. Komentarisao je i istup hrvatskog advokata Anta Nobila.

DAVOR NIJE ZVAO POLITIKU U OVAJ SLUČAJ, ONA SE POIGRALA S NJIM

- Samo mi neke stvari nisu bile legle kako treba i to je bio razlog moje sumnje. Izjava Ante Nobila je u kontradikciji s onim što je juče rekao tužilac Želimir Lepir, koji smatra da postoje razlozi zbog kojih sumnja da je policija umešana u zataškavanje. Anti Nobilu sam otvoreno rekao da je nekorektno to što radi zato što se bez dokaza ne mogu praviti nikakve analize. Davor Dragičević nije politiku zvao u ovaj slučaj, nego se politika poigrala s njim. Očigledno je da je nekome stalo da se propusti ne otkrivaju, identična situacija kao u predmetu Dženan Memić - rekao je Feraget misleći na smrt 21-godišnjeg mladića koji je u februaru 2016. preminuo od povreda zadobijenih tokom šetnje na sarajevskoj Ilidži.

Njegov otac takođe smatra da vlasti svesno i namerno skrivaju istinu o smrti njegovog sina.

David Dragičević, Foto: Facebook/Radanovic Suzana Zoran

Feraget je dodao i kako "Nobilo nema potrebe ništa da oprašta Davoru", jer Davor nije ništa novo izjavio u odnosu na ono što je rekao kada je četvoročlani advokatski tim preuzeo slučaj u avgustu ove godine. Dodao je i da mu je Dragičević rekao da advokatskog tima ne bi bilo bez njega.

- Davor se meni u martu obratio i ja sam mu tad rekao da stojim uz njega, eto sad je ispalo da sam ja ostao jedini, mada nisam sam jer podrška je ogromna. Znate kako kažu - karakter čoveku određuje sudbinu. Meni moj karakter ne bi dozvolio da nekome nešto obećam, pa da sutra kažem: "Znaš šta, nisam ja znao da će to biti ovako ili onako." Ovde je politika od samog početka umešana u slučaj i ja sam slučaj preuzeo s politikom. Ne mogu sada da se  "vadim" da mi politika smeta, da ne mogu dalje da radim, to je licemerno - zaključio je advokat Feraget.

Igor Jurić o Davidu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • logan

    11. novembar 2018 | 14:12

    I nasao se Ifet iz Sarajeva.Ifetu je Republika Srpska odavno trn u oku.Samo jos jedan razlog da napada RS.

  • Jeretik

    11. novembar 2018 | 15:22

    Ante Nobilo je vrhunski advokat sa respektabilnom karijerom , a i ne treba bas mnogo pameti , da bi se shvatilo sve o politickoj izmanipulisanosti nesretnog oca .

  • Nema imena

    11. novembar 2018 | 14:01

    On je samo marioneta koja je uzela lovu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA