"Videli smo se sa Natašom Kandić, a onda nam je srpska BIA doslovce rastavila auto": Hrvati održali šokantnu konferenciju u Zagrebu (VIDEO)

Konferencija za medije u Hrvatskoj koja je izazvala veliku pažnju

  • 73

Prošle nedelje na graničnom prelazu između Srbije i Hrvatske agenti srpske Bezbednosno informativne agencije satima su ispitivali Nikolu Kajkića i Zoricu Gregurić, piše Index.hr.

Suspendovani policajac koji se bavio istraživanjem ratnih dešavanja na Ovčari i predsednica "braniteljskog" udruženja tvrde da su ih srpski agenti satima maltretirali.

- Bili smo na sastanku sa Natašom Kandić iz Fonda za humanitarno pravo i Florens Hartman. Na povratku su nas izdvojili iz kolone i doslovce nam rastavili auto. Odveli su nas u zgradu i pretresli do gole kože - izjavila je Zorica Gregurić, koja je na ispitivanju ipak prošla bolje od Kajkića. Njega je ispitivalo čak pet agenata.

- Na ispitivanju su mi rekli da su agenti BIA-e i da su njihova ovlašćenja da uhapse, zatvore, premlate i po potrebi da ubiju. Rekao sam im da su to lepa ovlašćenja, da mi takva nemamo - ispričao je Kajkić.

Index.hr prenosi da su Kajkiću pretili i da će ga zatvoriti u zatvor u Sremskoj Mitrovici, i to u ćeliju sa Stankom Vujanovićem, osuđenim za zločin na Ovčari.

- Reći ćemo mu da si ga ti izdao pa neka te oguli kako je gulio tvoje na Ovčari - navodi Kajkić reči agenata BIA-e, piše Index.hr.

Na višesatnom ispitivanju Kajkić je, tvrdi, dobio i udarac šakom, a pretili su mu i da znaju da mu ćerka i supruga često putuju u Srbiju i da će sledeći put jednako i sa njima postupati.

- Rekli su da postupaju po prijavi svojih kolega iz Hrvatske - izjavila je Zorica Gregurić, na šta je Kajkić rekao kako ne veruje da su dobili prijavu iz hrvatske policije i da njemu nisu to rekli.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nata

    12. novembar 2018 | 18:56

    BIA časno i odgovorno radi svoj posao!

  • Jovana

    12. novembar 2018 | 20:53

    Koliko li su u ovoj priči hrvati izmislili? Verovatno kao u mnogim drugim, tačnije gotovo sve.

  • raša

    12. novembar 2018 | 21:12

    Može da prča šta mu padne na pamet, ima li neki dokaz za to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA