≫ 

Dok Ivica Todorić boravi u Remetincu, njegova advokatica najavila žalbu zbog odluke o pritvoru

Na ročištu održanom prošlog četvrtka u zagrebačkom Županijskom sudu istražni sudija je odlučivao o dva zahteva

  • 0

Advokatica, pritvorenika Ivice Todorića, Jadranka Sloković, najavila je danas žalbu na odluku o istražnom zatvoru, kojom će najpre da pokuša da ospori osnovanost odluke o pritvoru, a tek potom eventualno zatraži da se zatvor zameni kaucijom.

- Najpre ćemo da pokušamo da osporimo osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko vanraspravno veće Županijskog suda potvrdi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zameni s boravkom na slobodi uz kauciju - rekla je Sloković, prenela je Hina.

Na ročištu održanom prošlog četvrtka u zagrebačkom Županijskom sudu, a zbog kojeg je Todorić dovezen iz Remetinca gde je dan ranije smešten nakon izručenja iz Londona, istražni sudija je odlučivao o dva zahteva.

Ivica, Ivan i Ante Todorić Foto: agrokor.hr, Tanjug/Rade Prelic, Printskrin: Tanjug

Predlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svedoka, ali i novom zahtevu tužilaštva da ga se zadrži zbog opasnosti od bega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera i revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora.

Kako je izgledalo Todorićevo izručenje Hrvatskoj

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA