≫ 

Želimiru je zapaljen skupoceni "mercedes": Ponudio je i novčanu nagradu od 13.000 evra da bi našao krivca

Želimir Kastelan je vlasnik tri doma za stare i nemoćne

  • 0

Preduzetnik Želimir Kastelan, kojem je prošle nedelje u Zagrebu izgoreo skupoceni terenac "mercedes", a pretpostavlja se da je požar podmetnut, odlučio je da ponudi novčanu nagradu za otkrivanje počinioca tog kaznenog dela.

Vlasnik tri doma za stare i nemoćne, Rezidencije Kastelan, došao je u redakciju Jutarnjeg i rekao da policija zasad nije ustanovila ko bi mu i iz kog razloga zapalio automobil, pa je odlučio u potragu da uključi i javnost.

Izgoreo terenac vredeo oko 50.000 evra, Foto-ilustracija: pixabay.com

- Reč je o terencu vrednom 40.000 - 50.000 evra. Odlučio sam da ponudim novčanu nagradu od 100.000 kuna (oko 13.000 evra) onome ko mi da jasnu, potpunu i tačnu informaciju o počiniocu ovog kaznenog dela. Nemam neprijatelja, ali ne osećam se ugodno znajući da mi je neko zapalio automobil - rekao je Kastelan i dodao da se ipak nada da će policija sama naći počinioca.

NA HAUBI BIO KANISTER SA BENZINOM

Podsetimo, luksuzni terenac nemačkih registarskih oznaka izgoreo je u sredu poslepodne, oko 18 sati, na zagrebačkom Prisavlju, dok je njegov vlasnik Kastelan bio u obližnjem restoranu na predbožićnoj proslavi za svoje saradnike i partnere. Istrčao je iz restorana kad su mu rekli da mu gori automobil i na prednjoj haubi vozila video kanister, najverovatnije sa zapaljivom tečnošću.

Vozilo je s prijateljem počeo da gasi protivpožarnim aparatom, a ubrzo su na mesto događaja stigli i vatrogasci i policija koja je radi uviđaja i izuzimanja svih mogućih tragova blokirala saobraćaj i šire područje ogradila policijskom trakom. Budući da se sve događalo u prometnoj ulici, i to u rano predvečerje, pretpostavlja se da je barem neko video šta se dogodilo, iako se očevici zasad nisu javili policiji, a službena istraga i dalje je u toku.

VIDEO: Kolege mu napravile neviđeno iznenađenje, a njega samo što srčka nije strefila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA