≫ 

Gradonačelnik Vukovara ucenjuje Pupovca: Mora da odluči na čijoj je strani za Dan sećanja

Penava kaže da lider SDSS treba da odluči gde mu je mesto uz stradale ili, kako je rekao, agresore

  • 7

Gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava, izjavio je danas da nije merodavan da govori o tome ko je dobrodošao, a ko nije na obeležavanje Dana sećanja na žrtvu Vukovara, u nedelju 18. novembra, ali da lider SDS S, Milorad Pupovac, treba da odluči gde mu je mesto - uz stradale ili, kako je rekao, agresore.

- Svako mora da odluči da li mu je mesto u Bačkoj Palanci uz bok pripadnicima agresorske srbočetničke vojske ili odavati počast žrtvama te iste agresije. Ne možete sediti uz bok njima i onda doći i reći da uvažavate ljude koji su stradali - rekao je Penava odgovarajući na pitanje da li je Pupovac dobrodošao u Vukovar na Dan sećanja.

On je novinarima u Saboru kazao da je "ta razlika definisana Ustavom, deklaracijom Hrvatskog sabora o Domovinskom ratu i Haškim sudom koji je jasno presudio i oslobodio hrvatske generale".

Program obeležavanja Dana sećanja na žrtvu Vukovara nije objavljen, a Penava kaže da toga dana u tom gradu "u prvom planu treba da bude žrtva Vukovara u Domovinskom ratu, svi poginuli heroji i stradali civili u velikosrpskoj agresiji 1991. i nikakva druga imena".

On je rekao da veruje da će taj događaj proteći dostojanstveno i mirno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    15. novembar 2018 | 15:57

    Ovi su bolesni - Pupovac da neide na te provokacije - ubijali su civile i decu - nikad im oprostiti necu

  • Cika Velja

    15. novembar 2018 | 18:56

    Pupovac je na Srpskoj strani...vi Hrvati niste...i hocete li da ga deportujete,likvidirate ili pokrstite? Do sada ste tako radili sa neistomisljenicima i sa ne Hrvatima!!!

  • Jeretik

    15. novembar 2018 | 17:38

    Ko je agresor u gradjanskom ratu ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA