≫ 

Ako se zarati, Crna Gora ima 5.000 vojnika: Mi smo mala, ali efikasna država i članica NATO

Ministar odbrane najavio je podmlađivanje i modernizaciju vojske

  • 54
Vojska Crne Gore Foto: Wikipedia/CRNAGORAMNE

Vojska Crne Gore u mirnodopskom sastavu brojaće 2.368, a u ratnom 5.159 ljudi, navodi se u Odluci o organizaciono-formacijskoj strukturi i veličini vojske koju je danas usvojila crnogorska Vlada.

Crnogorski ministar odbrane Predrag Bošković rekao je nakon sednice Vlade da je reč o kvalitetnom dokumentu koji će biti polazna osnova za kasnije i teritorijalno definisanje jedinica vojske.

Bošković je naveo da sve to ide u prilog onome što je Vlada Crne Gore postavila za svoj cilj pre dve godine, kada je formirana.

- To je da vojsku napravimo onakvom kakvu bismo želeli da imamo, kao jedna mala i efikasna država. Dakle, vojsku shodno potrebama države i njenim nacionalnim interesima s jedne, a s druge strane uvažavajući činjenicu da je Crna Gora 29. punopravna članica NATO-a - precizirao je Bošković.

Prema njegovim rečima, ovo je samo početak što se tiče reforme vojske.

- Do sredine naredne godine stvorićemo uslove da vojsku još značajnije podmladimo, a s druge strane i da je modernizujemo - naveo je Bošković.

On je dodao da će pripadnici vojske biti uključeni u međunarodne misije, kao i za potrebe civilnog stanovništva u Crnoj Gori.

VIDEO: Kada zagrme srpske "Kobre"

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    16. novembar 2018 | 07:06

    Ne daj boze da se zarati kod vas. Preplivali bi Jadransko more samo tako. Pored NATO imate i bracu ustase i siptare.

  • Boza

    16. novembar 2018 | 07:13

    Hahahahahahahaha...

  • Soko zove orla

    16. novembar 2018 | 06:15

    5000 vojnika,jedan avion,dva drona(kupljena na setalistu u Sutomoru),tri broda( jedan dao Milo jer mu je visak u kuci) i jedan tenk(nece da upali,verovatno dizne ili pumpa. I trza kad krece,verovatno plivajuci zamajac)... Ajmoooo vojskoooo! U boj,krenite junaciiiii sviiii! Ludiloooo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA