Prvo su im mažnjavali kante i kontejnere, a sada su đubretarima ukrali i kamion

Neko je možda rešio da sam uzme stvari u svoje ruke i skuplja đubre po Skoplju

  • 1

U Skoplju se prošle sedmice dogodila neverovatna krađa, a ojađeno je javno preduzeće "Komunalna higijena" od kojeg su lopovi ukrali, ni manje ni više, nego kamion za skupljanje đubreta.

Zbog kvara na kamionu, zaposleni u ovom preduzeću su đubretarsko vozilo odneli na servis sa kojim su imali sklopljen dogovor i tamo ga ostavili. Nekoliko dana kasnije, kada su mislili da je vozilo popravljeno - usledio je šok. Iz servisa su zaposlene u "Komunalnoj higijeni" obavestili da je đubretarsko vozilo - ukradeno.

- Kamion je bio u garaži, u podrumu servisa. Najverovatnije je ukraden tokom vikenda, kada je servis bio zatvoren. Ljudi su nam u ponedeljak javili, a mi smo odmah prijavili policiji. Do sada ovakav slučaj nismo imali. Krali su nam kante za đubre i kontejnere, lomili ih i prodavali kao staro gvožđe, ali se nije desilo da nam ukradu vozilo za skupljanje đubreta - izjavili su za portal sdk.mk iz "Komunalne higijene".

U MUP kažu da je prijavljen ovaj slučaj i da rade na njegovom raščišćavanju.

- U policijskoj stanici je 12. novembra prijavljeno da je 5. novembra, u periodu od 20. do 21 čas, na ulici Treta makedonska brigada bilo oduzeto teretno motorno vozilo marke Reno. Vozilo je bilo zaključano. Radi se na slučaju, saopštili su iz policije.

JP "Komunalna higijena" ima samo 26 kamiona za skupljanje đubreta po skopskim ulicama i bulevarima.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mostarac

    17. novembar 2018 | 08:50

    U Mostaru su ukrali kran ispod starog mosta i niko nije ništa vidio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA