Helanke, dekoltirana bluza i maska preko lica: Ovako je izgledao učesnik crnogorskog Prajda, oko koga su se svi okupili (VIDEO)

Paradi je prisustvovao i direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima

  • 13

U Podgorici je danas održana šesta Parada ponosa pod sloganom "Ne ljubimo lance", a učesnici Prajda pozvali su poslanike da glasaju za Zakon o životnim zajednicama lica istog pola.

Predsednik Upravnog odbora organizacije "Kvir Montenegro" Danijel Kalezić rekao je da niko više LGBT osobe neće zaustavljati i gurati u četiri zida, prenosi RTCG.

- Pokazali ste da svako može i mora naći razlog da živi slobodno - kazao je Kalezić i dodao da nije sramota biti pripadnik LGBT populacije.

On je pozvao poslanike da podrže Zakon o istopolnim zajednicama i istovremeno uputio protest zbog nerešavanja slučajeva nasilja nad LGBT osobama za koje je zatražio da se kvalifikuju kao zločini iz mržnje.

Na Prajdu je bio i direktor Uprave policije Veselin Veljović sa saradnicima, koji je poručio da su svi u Crnoj Gori bezbedni, pa i LGBT populacija, o čemu svedoči sve manji broj policajaca koji obezbeđuju Paradu ponosa.

Crnogorska policija saopštila je da je skup prošao bez ijednog incidenta.

Skup je odrtžan u centru grada, a prisustvovali su mu organizatori, predstavnici civilnog sektora, političkih stranaka i Vlade Crne Gore, prenosi CDM.me.

Zbog skupa je bio zatvoren saobraćaj u centru Podgorice.

Posebnu pažnju je privukao jedan od učesnika Prajda i to upravo zbog svoje odevne kombinacije. Na sebi je imao helanke, dekoltiranu bluzu i masku preko lica, tako da su mu se samo videle oči. Strpljivo je stajao i pozirao fotoreporterima. 

Foto: Instagram/belgrade_pride

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA