≫ 

Kolinda opet došla u Vukovar u "zengama": Ponovila je isti stajling i isto objašnjenje za "ustaške čizme" od prošle godine

"Zenge" su ime su dobile u Hrvatskoj po prvim brigadama nove hrvatske vojske, Zboru narodne garde (ZNG)

  • 45
Ovako je Kolinda izgledala prošle godine u Vukovaru, a odgovor na pitanje o čizmama se danas samo ponovio/ Foto-ilustracija: Tanjug/HINA/Denis Ceric

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović i ove godine je u Vukovar, na obeležavanje Dana sećanja, došla u takozvanim “zengama”, poludubokim cipelama koje su nosili pripadnici hrvatske paravojne formacije "Zbor narodne garde".

Kao i prošle godine, ona se pojavila u zlatno-žutim poludubokim cipelama sa debelim đonom, uz objašnjenje da time želi da poruči da su Vukovaru potrebna "radna mesta za bolju budućnost".

Kolinda je samo šal promenila ove godine Foto: Tanjug/Foto FaH

Iako ni prošle godine, šta je time hrvatska predstavnica želela da kaže nije baš bilo najjasnije, ali ona je toliko bila ponosna na prošlogodišnji stajling, da ga je skoro do poslednjeg detalja ponovila - podignuta kosa, crni mantil i pantalone ispod kojih proviruju vrhovi zengi.

Foto: Tanjug/Foto FaH

"Zenge" su ime su dobile u Hrvatskoj po prvim brigadama nove hrvatske vojske, Zboru narodne garde (ZNG), osnovanima u maju 1991. godine. Iz njih je krajem iste godine nastala Vojska Hrvatske.

Ovo, inače, nosi pola Srbije, ali kao kanađanke Foto: borovo.hr

Proizvodi ih "Borovo", a izrađene su od prave kože i pamučnog platna, a njihova posebnost je ručna izrada i to što je svaki par unikat.

Kod nas su poznate kao "kanađanke" ili "gojzerice", postale su popularne tokom 90-tih, a vezivane su za hladne dane i severno-američke drvoseče. Poslednjih nekoliko godina su ponovo dospele u modu, a nose ih svi, od najsiromašnijih slojeva društva do bogataša i poznatih ličnosti.

VIDEO: Podsetimo da je Hrvatska uz najviše državne počasti obeležila zločinačku "Oluju"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    18. novembar 2018 | 15:39

    Danasnji dan 91-e kada sam kao pripadnik JNA sa svojim saborcims usao u Vukovar gde smo oslobodili veci broj nasih zatocenih civila za mene je jedan od majlepsih trenutaka u mom zivotu. Ziveo nas komadant VESELIN !

  • Јован

    18. novembar 2018 | 14:56

    Кога она интересује а и сви они остали????

  • Др

    18. novembar 2018 | 14:44

    Немате појма како ме је ово снажно заболело!?Знате , немам другога посла ,до да пратим вести о Колинди!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA