≫ 

Počeo snežni kijamet u Hrvatskoj, potop u Dalmaciji: Putevi blokirani, nesreća za nesrećom, a probleme vozačima pravila i jedna svinja (FOTO) (VIDEO)

Prema fotografijama i snimcima koji se mogu pronaći  na društvenim mrežama, možemo da vidimo da su neka područja u Hrvatskoj potpuno prekrivena snegom i da su putevi zavejani

  • 4

Hladno vreme i sneg su zahvatili pojedine delove Hrvatske, Slovenije, BIH, dok je u Crnoj Gori zbog padavina danas proglašen crveni meteo alarm.

Sneg pada u Hrvatskom primorju, Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, centralnoj i severozapadnoj Hrvatskoj, dok je zbog zimskih uslova i vetra zabranjen saobraćaj za kamione sa prikolicama iz pravca unutrašnjosti ka Dalmaciji, Rijeci i Istri i obrnuto, prenosi regionalna televizija N1.

Prema fotografijama i snimcima koji se mogu pronaći  na društvenim mrežama, možemo da vidimo da su neka područja u Hrvatskoj potpuno prekrivena snegom i da su putevi zavejani, što je izazvalo i brojne probleme u saobraćaju.

Noćas u 2.20 sati na auto-putu u blizini Dragalića prevrnuo se kamion s prikolicom. U sudaru u blizini mesta Ivanec učestvovala su tri vozila. Jedna osoba je povređena, a saobraćaj na ovoj deonici je satima bio otežan.

Na putu kod Guščerovca vozačima je probleme stvarala i odbegla svinja. Ona je iskočila iz prikolice te je pola sata trčala čas po putu, čas po polju.

- Bio je veliki zastoj, sneg je napadao jako, a svinja je pobegla iz prikolice, vjerojatno su je vozili na klanje. Pola sata su je lovili. Mi smo čekali u koloni... Svi su se smejali kao ludi, što možeš drugo kad gledaš kako svinja beži po polju i zavitlava čoveka- rekao je jedan od svedoka za 24 sata.hr

Za Gorski kotar i Liku na snazi je crveni alarm zbog moguće poledice i veće količine snega, dok je u ostatku zemlje na snazi žuti i narančasti alarm zbog snega, poledice i ledene kiše. Na Jadranu je na snazi narančasti alarm zbog obilne kiše i orkanske bure i juga.

Na jugu zemlje, ipak postoje problemi zbog grmljavine, oluja i obilne kiše. Kiša je tekom noći zahvatila veći deo obale - prvo područje između Hvara i Korčule, a onda se proširila i na ostale delove Dalmacije.

I dok su na severnom Jadranu temperature niske, u Dalmaciji je došlo do naglog otopljavanja. Temperature vazduha su i do 11 stepeni više nego juče, piše Dalmacija Danas.

Duva i olujni jugo s udarima i do 100 kilometara na čas. U podnožju Velebita duva bura sa orkanskih udarima koji na senjskom području dosežu čak 140 kilometara na čas.

Zbog velike količine kiše na području Makarske došlo je do toga da prizemni i podrumski objekti budu potopljeni, piše Radio Dalmacija.

Makarski vatrogasci su noćas od jedan sat do pet sati ujutro ispumpavali vodu iz poplavljenih prostora na 30 lokacija po celom gradu, potvrdio je zapovednik makarskih vatrogasaca Dražen Glavina. Poplavile su dve velike javne garaže, kao i privatne kuće, kafići i restorani.

Na području Omiša zbog jake kiše bilo je odrona na autoputevima koji su uklonjeni i saobraćaj se odvija redovno. Nešto mirnije i stabilnije vreme očekuje se od srede, ali neće biti svuda bez padavine.

Toplije vreme u Hrvatskoj se očekuje tek od četvrtka, preneo je HRT.

U BIH zbog snega su primetni problemi na putevima, a iz bosanskog automoto saveza upozoravaju na sneg na putevima, naročito u zapadnim krajevima BIH.

Takođe, oprez se savetuje i zbog ledene kiše i poledicu na putevima, a izdato je i upozorenje zbog manjih odrona na planinskim prevojima.

U centralnim i južnim delovima Crne Gore danas je na snazi crveni meteo alarm. Još juče sneg je prekrio sever te države, gde je zabeležena visina snega od sedam santimetara u Kolašinu.

VIDEO: Do nedavno je Hrvatska imala problema i na primorju 

(Telegraf.rs/Index.hr/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    20. novembar 2018 | 15:52

    Pa, kad se dičite olujom, sada je dočekajte uz himnu.

  • PECA

    20. novembar 2018 | 17:44

    Super

  • mima

    21. novembar 2018 | 14:49

    nikad se ne radujte tudjoj nevolji, jer je dokazano da ti se vrati, misli dobro cini dobro, vratice ti se jos bolje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA