Isplivali detalji sačekuše Veska Kalezića: Prolaznici tvrde da ništa nisu videli, sumnjaju da je ubijen dok je izlazio iz kola, a istraga ide u više pravaca (FOTO)

Često je bio predmet policijskih provera

  • 3

Podgoričanin Veselin Vesko Kalezić (47) ubijen je juče u podgoričkom naselju Stari aerodrom sa 10 hitaca iz pištolja i pred brojnim prolaznicima koji tvrde da nisu videli ubicu.

U Kalezića je ispred lokala "Level" ispaljeno desetak metaka i on je na licu mesta ostao mrtav. Crnogorski istražitelji sumnjaju da su u ovom ubistvu učestvovale dve osobe.

"Dan" piše da je u momentu ubistva u ulici u kojoj se dogodila likvidacija bilo više prolaznika. Međutim, niko od njih nije video ubicu, pa inspektorima nisu mogli da daju podatke koje bi im pomogli da ga identifikuju.

"Pobeda" navodi da je Kalezić ubijen u trenutku kada je izlazio iz "renoa", koji je parkirao ispred lokala "Level". Ubice su najverovatnije imale prigušivač.

Odmah posle ubistva, policija je blokirala širi deo grada i okolna naselja i pretresali i kontrolisali vozila i građane. Ubrzo je u selu Botun u Zeti pronađeno zapaljeno vozilo za koje se veruje da je korišćeno u izvršenju zločina.

ISTRAGA IDE U VIŠE PRAVACA 

Proverava se i da li je Kalezić bio blizak sa kriminalnim grupama koje vode rat u Crnoj Gori, odnosno da li je ovo ubistvo nastavak sukoba "kavačkog" i "škaljarskog klana". Policija sumnja da je Kalezić bio blizak "kavačkom" klanu.

Kalezić je ranije osuđivan i privođen za više krivičnih dela. On je 1997. godine u centru Podgorice, u blizini zgrade Predsedništva ubio Predraga Vuksanovića. Njemu je tada izrečena smrtna kazna, ali je ta odluka kasnije preinačena u kaznu zatvora.

Po izlasku iz zatvora, Kalezić je često hapšen i sumnjičen za teška krivična dela, među kojima je bacanje eksplozivne naprave (2015. godine) u Zagoriču, na kuću u kojoj je stanovala njegova bivša devojka, nakon čega je uhapšen.

Iste godine, samo mesec dana nakon tog incidenta, Kalezić je uhapšen u centru Podgorice, jer je napao jednog pripadnika Interventnog voda policije. Sa njim u društvu je bila njegova bivša devojka, kod koje je pronađen pištolj. Do incidenta je došlo u jednom ugostiteljskom objektu u Hercegovačkoj ulici. Prema tvrdnjama očevidaca, Kalezić je tom prilikom udario komandira Interventne jedinice.

Često je bio predmet policijskih provera. Prilikom mnogobrojnih pretresa kod njega je policija pronalazila oružje i municiju u ilegalnom posedu. U februaru ove godine, pretresom njegovog stana, policija je pronašla pancir i puščani metak.

U zgradi koja se nalazi pored mesta ubistva Kalezića, na svega stotinak metara, u bašti lokala Palata u maju ove godine ubijen je Miodrag Migi Kruščić.

(Telegraf.rs/Vijesti.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladimir

    20. novembar 2018 | 23:40

    Ne znam ni sta istrazuju, ionako nikoga nisu uhvatili.

  • nik romanov

    21. novembar 2018 | 06:43

    milo je glavni komandir lopova i razbojnika u crnoj gori,,i dok on ne ode tamo ce vladati zakon ulice kao na divljem zapadu,,

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA