Hrvatski preduzetnik objavio šta je sve morao da uradi da bi uvezao auto iz Švedske: Morao je da plati ovih 29 stavki

Ukoliko to radite, odvojite nedelju dana za sve, savetovao je on

  • 12

Hrvatski preduzetnik Hrvoje Prpić je na svojoj Fejsbuk stranici objavio šta je sve morao da plati kako bi uvezao automobil iz Švedske, ukazavši pritom na složenost birokratije.

Da bi rešio svu papirologiju, Prpiću je trebalo čak pet dana. Pritom je nabrojao impresivnih 29 stavki koje je morao da plati, od identifikacije utvrđivanja stanja vozila, odjave vozila, obrasca saobraćajne dozvole, zamene ili izdavanja nove saobraćajne dozvole, posebne naknade za okolinu, naknade za puteve, pa sve do naplate propisanih obaveza, tehničkog pregleda i drugih obrazaca.

- Neke su stavke stornirane (1, 12-19), a na to sam još morao i na carinu na Žitnjak dva puta i da platim 124 evra (922,20) kn za upravljanje otpadom. Proveo sam ukupno nekih 10 sati na tehničkom u Utrinama. Ukoliko to radite, odvojite nedelju dana za sve - zaključio je Prpić.

(Telegraf.rs/Danas.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    21. novembar 2018 | 23:35

    Ne vidim šta je ovde toliko čudno. Pa ja sam za Punto iz Švajcarske imao veće peripetije iako je sve bilo u redu. Čekaš da stigne odjava, pa da ideš na granicu da napraviš papire za uvoz, pa onda čekaš onaj list za dozvolu carinjenja, pa tehnički pregled, pa... Uz sve to notar ti odere kožu, tamo ovamo i odoše 500€.

  • coraa

    21. novembar 2018 | 21:56

    Nije to nista , u srbiji u beogradu kada prevodite auto ceka se 10 dana samo za potvrdu o placenom porezu na prenos apsolutnih prava , a kada i dobijete to u opstini backa palanka ceka se na tablice jos toliko uz dobar vetar iako ste platili sve uredno. Nema sup tablica jbg. Nije do njih do mame je . . .

  • Damjan

    21. novembar 2018 | 22:44

    To mu dodje oko 370e bez tih storniranja i ostalog. Ako se ubaci i to "gospodarenje otpadom" ispada oko 500e što mu i dalje dodje na realnu cifru, samo je tu dosta cimanja i kako čovek kaže, treba izdvojiti koju nedelju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA