Ispovest oca autističnog deteta koga je majka htela da ubije: Odbijala je i da ga doji. Ja sam ga hranio, oblačio, kupao (FOTO) (VIDEO)

Mali, veseli i uvek nasmejani Ben se nalazi u toplom i brižljivom zagrljaju oca otkako ga je njegova majka napustila kada je saznala da je njihovo dete ometeno u razvoju

  • 10

Zbog lekarske greše ili pogrešne vakcine kod malog Bena je sa nepune četiri godine dijagnosticiran autizam. Kada je to saznala, njegova majka je prestala da ga doji, a pokušala je i da ga ubije. Ona sada izdržava kaznu zatvora u Crnoj Gori, a samohrani otac dečaka, Oliver Andovski i dalje se hrabro bori sa bolešću njegovog sina.

- Ben je rođen 5. marta 2013. godine kao zdravo i pravo dete. Međutim, nakon primanja vakcine MMR (MMR je vakcina koja sadrži tri podvakcine protiv Morbila (malih boginja), Mumpsa (zaušaka) i Rubeole) počinju da se javljaju negativne posledice kod njega. Dete polako počinje da se gasi, a kao posledica te vakcine kod njega se pojavio autizam.

Bena je majka pokušala da ubije, a sve zbog toga što ima autizam Printskrin: Youtube/1tv

Vršena su genetska ispitivanja u Makedonskoj akademiji nauka i umetnosi i u Nemačkoj. Utvrđeno je da u njegovom organizmu ima puno (tri puta više od dozvoljenog) teških metala – aluminijuma, olova, bizmuta, cinka i mnogih drugih teških metala. Kako su saopštili iz nemačke laboratorije, to je bila posledica primanja vakcine - izjavio je za skopsku televiziji 1TV, Oliver Andovski, otac malog Bena.

On je dečkiću sada i otac i majka.

- Ja sam ga hranio, oblačio, svlačio, kupao... - kaže Oliver.

Oliver je rešio da se ne predaje i da sina izvede na pravi put Foto: facebook/Oliver Andovski

Mali, veseli i uvek nasmejani Ben se nalazi u toplom i brižljivom zagrljaju oca otkako ga je njegova majka napustila kada je saznala da je njihovo dete ometeno u razvoju. Ona je pre nekoliko godina otišla u Crnu Goru i trenutno služi zatvorsku kaznu, kao i kaznu zbog neplaćanja alimentacije.

Printskrin: Youtube/1tv

- Ona je uslovno zatvorski kažnjena. Pokušala je i da ubije svoje dete. Od samog rođanja mališana ona o njemu uopšte nije vodila računa, a odbijala je i da ga doji. Kada nas je njegova majka napustila, smogao sam snage i rekao sam sebi: "ne predajem se, nastavljamo dalje, borimo se". Njegova majka je okrenula leđa, nije želela da se bori. Najlakše je da se otkažeš, da digneš ruke i da se predaš, a najteže je da nastaviš da se boriš - iskren je Oliver Andovski.

Maleni dečak je prošao pravu golgotu Printskrin: Youtube/1tv

On se pita da li će i kada biti prevaziđeni stereotipi vezani za decu ometenu u razvoju ili sa autizom.

- Mi smo takva sredina koja odbacuje decu sa posebnim potrebama. Naša autistična deca su prekrasna deca. Njihov svet je prekrasan. Oni su toliko mili, posebno dragi, nežni, osećajni. Kod njih nema sebičnosti i agresivnosti kao kod druge zdrave dece. Međutim, oni nisu prihvaćeni, jednostavno su odbačeni - sa goričinom u glasu konstatuje otac malog Bena.

Otac pazi svoje dete i obasipa ga ljubavlju i pažnjom Foto: facebook/Oliver Andovski

Pogledajte video:

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bananica

    29. novembar 2018 | 16:20

    Nisam doktor, ali mislim da vakcina nije kriva. Toliko dece je primilo i nemaju autizam, bar ona koju ja znam..

  • Leonora

    29. novembar 2018 | 07:07

    Zar je moguce da vakcina izaziva autizam?!I ko je kriv sad?Detetu je unisten zivot!!!

  • Ja

    29. novembar 2018 | 05:47

    Prestala da GA doji sa nepune četiri god???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA