"To je bio logor smrti! Nije bilo supica za okrepljenje!": Antifašisti u Šibeniku prekinuli promociju skandalozne knjige o Jasenovcu, a onda je počeo rat na Internetu

Prema ovoj knjizi, u Jasenovcu je bilo "kao u hotelu", a logoraši su dobijali supice za okrepljenje

  • 5

Šibenski antifašisti na nekoliko minuta prekinuli su promociju kontroverzne knjige Igora Vukića "Radni logor Jasenovac", u kojoj se negira zlo Jasenovca.

Jedan od antifašista pokušao je na promociji da pročita imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu, što mu organizatori i deo posetilaca nisu dozvolili.

- Dopustite mi da pročitam imena Šibenčana pogubljenih u Jasenovcu - čulo se iz publike.

Nakon toga nastala je dvominutna prepirka i rasprava, a ozbiljniji incident sprečen je odlaskom antifašista iz biblioteke, prenosi Šibenik.in.

U ovoj skandaloznoj knjizi Vukić relativizira ustaške logore u Jasenovcu i to masovno gubilište opisuje kao mesto ugodno za život, u koji su logoraši skoro pa odlazili na godišnji odmor.

Tokom predstavljanja knjige čule su se nebuloze da se u Jasenovcu radilo samo do podne, a ponekad i pola sata duže. Da su logoraši su za okrepljenje dobijali raznorazne supe od povrća, a nekada je bilo i onih od goveđih kostiju. Da je tu i tamo uprava logora servirala logorašima i nešto konjetine.

Ova sramotna knjiga podelila je čak i javnost u Hrvatskoj.

Vukić negira zločine koji su se dogodili u Jasenovcu Foto: Printskirn/Youtube:LaudatoTV

Tako su na sajtu Index.hr mogli da se pročitaju i komentari razumnih ljudi, koji su rekli da je "Jasenovac bio logor smrti".

- Bez obzira na kategorizaciju, Jasenovac je bio logor smrti. Ko tvrdi drukčije, laže! - napisao je jedan čitalac.

- Na predstavljanju knjige o Jasenovcu u Šibeniku nije bilo dozvoljeno pročitati žrtve logora smrti iz Šibenika. Toliko o poštovanju žrtava i želji da se kaže istina o tom logoru smrti. Valjda su svi pomrli od tih super supica. Od povrća koje je raslo na plitko pokopanim leševima o čemu postoje brojna svedočanstva iz knjiga koje je i Vukić čitao jer ih je citirao. Al eto njegovi klerofašistički naručitelji ne vole da se spominje da su gnojivo za supice bile ustaške žrtve - pišu u drugom komentaru.

- Nečuvena drskost da se javna biblioteka, dakle državna, ovako vulgarno i pronacistički koristi za negiranje najstrašnijih zverstava krvoločnih ustaških zločinaca - istakao je drugi čitalac.

Knjiga koja ističe da je u logoru bilo kao u hotelu Printskrin: Youtube/Plava Televizija Slavonski Brod

- Da se u Nemačkoj promoviše knjiga koja priča o supicama u Aušvicu, ne bi stigli na kilometar od biblioteke. Uglavnom, sramota države, ovako zatucanih ljudi i šteta papira - glasi još jedan komenatr.

Bilo je i onih koji su se pitali "zašto se u 2018. godini i dalje priča o ovome"?

- Ubili jedni, ubili drugi. Ubili treći. Kad ćemo više dalje? Kad? - pita se ovaj čitalac.

- Knjiga koja negira zločine u Jasenovcu? I još se skupi gomila koja sve to podržava? Kuda ide ovo društvo? Ajme - još jedan je od komentara na ovu priču.

- Povrćne supice, malo govedine, ohoho, mnogi siromašni penzioneri bi mogli pozavideti tim stanovnicima "Hotela Jasenovac!" - ističe se dalje.

Ova knjiga naišla je i na osudu javnosti u Srbiji, koji ističu da niko ne može da menja činjenice i ono što se stvarno desilo u ustaškom koncentracionom logoru Jasenovac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hrvatina

    30. novembar 2018 | 13:54

    Nemoze Nas oprati ni jadransko more koliko su nasi djedovi(ustase) zla pocinili u jasenovcu I umjesto da tu temu zaobilazimo svakoga Dana Sami sebe blatimo negirajuci sve ono stop se na dokumentaciji moze vidjeti I zato prestanimo mi o tome pricati da bi iritirali srbe jer srebrenica je mala beba za jasenovcu.

  • Др

    30. novembar 2018 | 17:01

    Как је само Дучић био у праву....!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA