≫ 

Filmska iskustva dostavljača pica: Tražili im da diluju drogu, hteli da ih biju, napadali ih psi, vrata im otvarale polugole devojke

Dešavalo se i da se dostavljači nađu u pravim filmskim scenarijima

  • 2

Čitajući raznorazne doživljaje američkih dostavljača pice o golotinji i nasilnom ponašanju s kojim se moraju suočavati na poslu, dolazi se do zaključka da je i naš region "Las Vegas" kad je reč o dostavi.

I dostavljači iz regiona na svom poslu dožive svakakve situacije. Neki su se hvalili da su osim napojnice dobili i još ponešto od "gladnih" devojaka, pa otišli kući sa širokim osmehom. Znali su se i potući s agresivcima, nastradati od pasa, a nekad bi im i ukrali pice. Momcima su sumnjivi likovi čak tražili i da dijuju drogu u njihovo ime.

Bivši vlasnik picerije u centru Zagreba kaže da su znali imati problema s dostavljačima koji nisu hteli da rade svoj posao.

- Jednom oba dostavjača u smeni nisu htela odnijeti picu u obližnju muzičku prodavnicu. Bili su dužni zbog žica za gitaru koje su kupili na dug. Nisam imao drugog izbora nego odneti je sam - priča vlasnik.

Dostavljač Sirijac takođe je bio u problemu kad je trebalo da ode u američku ambasadu. Samo se počeo znojiti i zamolio me da to uradi kolega iz smene.

Dostava pice, Foto: Profimedia

- Bili smo prilično blizu zatvaranja za taj dan, ali zazvonio je telefon i javila se simpatična devojka moljakajući za pet pica jer imaju žurku. Kad sam čuo o kojoj je adresi riječ, rekao sam joj da to ne dolazi u obzir jer je izvan dometa dostave. Kolega je načuo o kom delu grada pričamo i rekao da on može odneti pice jer taman ide u tom smeru - počinje priču jedan dostavljač.

Prosledio sam mu slušalicu, a devojka je insistrala da dostavi "onaj simpatični" koji se javio na telefon.

- Budući da je bila poslednja dostava, potrpali smo se obojica u auto i krenuli. Kad smo videli zgradu, bilo je jasno da se radi o ekipi koja je puna para. Pozvonili smo, a otvorila nam je zgodna devojka i pustila nas unutra. Imali smo šta i videti! Ženska žurka sa štangom nasred dnevne sobe. Priredile su nam pravu predstavu - priča on.

Osim mladih i lepih devojaka bilo je i zanimljivih priča sa bakama.

Foto: Pixabay.com

- Jedna starija žena je svake nedelje naručivala picu šunka-sir. Živela je na dvadesetom spratu, ali to nije bio problem sve do jednog dana kad sam shvatio da lift ne radi. Nisam znao što da uradim, baka je bila stalna mušterija, a uz to se i slabo kretala. Umro sam nekoliko puta do gore, obećao sam sebi da ću prestati pušiti i krenuti u teretanu… a onda je ono najgore: lift je proradio! Kad sam došao do sedamnaestog sprata čuo sam ga kako vozi. Valjda do tada nije bilo struje. Nema veze, baka nije ostala gladna, a posle sam se spustio liftom - otkriva jedan dostavljač.

Bilo je i groznih situacija.

- Gospođa, oko pedeset godina, pozvala me da uđem u stan. Rekao sam joj da ću pričekati napolju jer je iznutra dopirao strašan smrad. Kroz odškrinuta vrata na tepihu sam video hrpu fekalija i strašan nered. Okrenuo sam se na peti, prevrnuo mi se želudac - priča dostavljač.

Pričaju i da je golotinja u njihovom poslu skroz normalna.

- Sećam se kako mi je jednom ženska u tridesetim otvorila vrata u ogrtaču. Dok sam joj davao kusur, novčanica joj je ispala, ogrtač se samo rastvorio. Ispod njega nije imala ništa. Pozdravio sam je i otišao - priča radnik jedne picerije.

Foto: Telegraf

Bilo je i neverovatnih situacija.

- Dostavljao sam picu i otvorila mi je neka normalna devojka. Pustila me da uđem unutra i zamolila me da pričekam dok ne ode po lovu. Vratila se, uhvatila se za glavu i srušila na pod. Nisam znao što ću prvo; zvati hitnu ili je pokušati oživeti. Totalno me uhvatila panika i dok sam kombinovao šta da uradim, iz druge je sobe izletela grupa mladih i počela vikati: "Skrivena kamera!" Skoro mi je srce stalo - priča radnik.

Osim ovih interesantnih iskustava, bilo je i onih potencijalno opasnih, pa je jednog dostavljača napao veliki pas, a drugog su dočekali ljuti hulogani koji nisu hteli da plate naručeno.

- Najbolje iskustvo bilo mi je kad sam dostavljao kod čoveka koji proizvodi žestoka pića. Pozvao me na degustaciju, izašao sam nakon nekoliko sati mrtav pijan. Nasmejali smo se do suza, a picu smo pojeli zajedno - priča jedan dostavljač.

(Telegraf.rs/Punkufer.dnevnik.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA