Ovako to Slovenci rešavaju: Kocka odlučuje o pobedniku na izborima gde oba kandidata imaju isti broj glasova

Sadašnja načelnica u potpunosti je saglasna da pobednika odluči kocka, međutim njen politički protivnik Hribar najavljuje žalbu

  • 1

Mala slovenačka opština Šmarješke Toplice neće od sada biti poznata samo po lekovitim termama i lečenju kardio-vaskularnih bolesti, već i po neobičnom načinu na koji će dobiti novo rukovodstvo.

Sadašnja načelnica Šmarjeških Toplica Bernardka Krnc dobila je, naime, na izborima 1.016 glasova, a isto toliko i njen protivnik Marjan Hribar, pa zakon o izborima u takvim situacijama predviđa da se odluka donese žrebom, prenosi Hina.

Reč je o nezavisnim kandidatima, a sadašnja načelnica u potpunosti je saglasna da pobednika odluči kocka, međutim njen politički protivnik Hribar ne deli takav stav i najavljuje žalbu.

On zahteva ponovno prebrojavanje glasačkih listića i ukazuje na nepravilnosti u postupku glasanja u dve mesne zajednice.

Zanimljivo je bilo i u mnogo većoj opštini Kopar, gde je gradonačelnik Boris Popovič dobio samo sedam glasova manje od Aleša Bržana, kandidata bližeg strankama levice.

Kandidat Bržan je u toku izborne noći, kada su rezultati ukazivali da će Popović zadržati mesto načelnika, najavljivao žalbu i tražio ponavljanje izbora zbog uočenih nepravilnosti.

Ipak, od toga je odustao kada su njegovu minimalnu pobedu ozvaničili izborni organi.

U Sloveniji je inače, u toku drugi krug izbora za načelnike 56 slovenačkih opština.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    4. decembar 2018 | 15:03

    Mi se nismo kockali na izborima. Išli smo na sigurno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA