Elena je deset godina u potrazi za svojim biološkim roditeljima: Sada joj se javila jedna žena i klupko je počelo da se odmotava

Tokom godina nailazila je na razne prepreke ali nije odustala od toga da sazna istinu

  • 0

Kada je imala nepunih 12 godina, Elenu Stoilkovsku (36) iz Negotina, gradića u centralnoj Makedoniji, usvojila je porodica iz Bitolja. Iako su je novi roditelji prihvatili kao rođeno dete, pružili joj ljubav i toplinu i omogućili lep i udoban život, Elena je, ipak, sanjala da pronađe svoje biološke roditelje.

Pre deset godina krenula je u potragu za svojim korenima, ali je svuda nailazila na razne prepreke. Jedini podatak koji je dobila prilikom usvajanja iz Doma za decu i dojenčad iz Bitolja bio je datum i mesto njenog rođenja, kao i ime koje je dobila nakon rođenja.

- Prema dokumentima koje imam, rođena sam 12.02.1982. godine u Negotinu. U rešenju stoji da mi je ime bilo Zorica Cebovska. Nema podataka, pa ne znam čije je to prezime, da li devojačko od majke, ili očevo. To je na žalost sve što znam. Negotino je malo mesto, verujem da neko nešto zna, da će se setiti tog datuma, žene koja je tada rodila devojčicu, bilo čega što će mi pomoći da nađem svoje biološke roditelje - poverila se pre dva meseca Elena Stoilkovska skopskom nedeljniku i portalu Fokus u nadi da će je neko od čitalaca prepoznati ili pomoći da nađe svoje biološke roditelje.

Elena je posle decenijske potrage konačno saznala istinu o svom poreklu Foto: Fokus

Mlada žena iz Bitolja, Elena Stoilkovska, koja danas živi i radi u Sloveniji, nije dugo čekala na radosnu vest. Nakon mukotrpne potrage za svojim biološkim roditeljima, ona je konačno uspela da pronađe svoju majku, ali i sestre i braću.

Presrećna što joj se ispunila najveća želja u životu i što je napokon našla mir u duši, ona danas kaže da joj je priča o njoj u Fokusu pomogla da nađe svoju porodicu.

- Deset godina sam svakodnevno živela sa pitanjima bez odgovora, očajno tragajući za istinom. Doznala sam da sam bila usvojena sa 12 godina. Imala sam lep život sa roditeljima iz Bitolja koji su me usvojili, a za sebe sam jedino znala da sam bila rođena u Negotinu i da mi je nakon rođenja bilo dato ime Zorica. Pre deset godina počela sam potragu za istinom, da doznam svoje poreklo, da nađem odgovore na sva pitanja koja su me godinama mučila. Nailazila sam na puno prepreka, mnogo pogrešnih ljudi. Neki su me lagali govoreći mi da je moja majka možda ova ili ona žena, a srela sam i čoveka koji se predstavio da je moj brat, pa mi je onda zatražio novac da navodno napravi DNK test. Uprkos svim ovim nemilim i bolnim slučajevima ja se nisam predavala. Kada je u septembru Fokus objavio moju priču, klupko je počelo da se odmotava - rekla je ona.

Vest je stigla na pravu adresu jer je Negotino, ipak malo mesto, svi se poznaju, sećaju se mnogih događaja.

- Zahvaljujući objavljivanju moje ispovesti, uspela sam da nađem poreklo, korene, svoj mir. Javila mi se majka i odmah mi rekla: "Moja si". Doznala sam da imam i dve sestre i dva brata. Sa jednom sestrom i jednim bratom sam se već čula, u kontaktu smo, prihvatili su me. Još je rano da bilo šta prognoziram. Ipak, ja sam u Sloveniji već 12 godina, ali ovo što mi se desilo donelo mi je neverovatnu sreću i smirenje. Majka želi da se sretnemo i vidimo, i zdravlje Bože na leto ću doći u Makedoniju - rekla je za Fokus Elena Stoilkovska u nadi da će njena priča ohrabriti mnoge druge koji se nalaze u sličnoj situaciji da ne odustaju od potrage za svojim biološkim roditeljima.

(Telegraf.rs/D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA