"Spavaj, anđele! Spavaj uz svoju majčicu koja je takođe još dete bila": Emotivan oproštaj od majke i ćerke koje su danas sahranjene u Travniku

Ogromna tuga ostala je nakon smrti mlade žene i njene 9-godišnje ćerke

  • 3

Nakon teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule majke i kćerka, a povređena tri dečaka, u Novom Travniku je juče proglašen Dan žalosti. Novotravničani su zbog tragedije organizovali mirno okupljanje ispred zgrade opštine.

- Muškarac koji je udario pet osoba u Novom Travniku imao je više od tri promila alkohola u krvi - kazao je zamenik glavnog kantonalnog tužioca SBK Dragan Popović, koji je rukovodio uviđajem nakon tragične saobraćajne nesreće.

Bosanska književnica Nura Bazdulj Hubijar napisala je emotivan status uz fotografiju stradale devojčice. Prenosimo ga u celosti:

- Alma Hajrić, 9-godišnja curica čija se duša, kao mala bela golubica, sinoć vinula u visine.

Nemoj oprostiti, malena, nikad nemoj oprostiti nama odraslima među kojima si trebala imati učitelje i uzore što pristajemo živeti u džungli, što iznova iznova biramo da nas vode nesposobni i korumpirani lopovi i neljudi. Nemoj nam oprostiti što se razdvajamo po nacionalnosti, što prema tome procenjujemo ko je čovek. Nemoj nam oprostiti što smo te delili, što ćemo i dalje deliti tvoje vršnjake po školama, i one mlađe u obdaništima, nemoj nam oprostiti da što se skrivamo iza vere koju smo izgubili. Da bi verovao u Boga, prvo moraš verovati u čovjeka. Sve smo, milo moje, izgubili. Sve što vredi. Obraz, razumevanje, prijateljstvo, ljubav… Samo vlastiti interes ostao.

Nemoj nam oprostiti što odlaziš tako čista i nevina i lepa, pre nego si i zakoračila u život. Ostavi nas da se sami gušimo u ovom blatu, smradu, prljavštini. Jedino što možeš je – poželi da neka nova detinjstva, neke nove mladosti, budu srećniji, budu bezbrižni, da imaju pravo na život.

Da ih niko ne kida. Cveće treba čuvati da cveta. Da miriše.

A ti spavaj, anđele! Spavaj uz svoju majčicu koja je takođe još dete bila…”

Alma i njena majka Azra Hajrić sahranjene su danas. Na večni počinak ispratio ih je veliki broj ljudi.

(Telegraf.rs/Crna hronika.info)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA