Bunt se širi: Pokret "žutih prsluka" formiran i u Hrvatskoj, prvi protesti već za vikend

Organizatori na proteste pozivaju sve one koji su nezadovoljni socijalnim statusom

  • 12

Protesti "žutih prsluka" u Francuskoj, koji traju duže od mesec dana, podstakli su i ostale da ih kopiraju, pa se sada slični protesti najavljuju i u Hrvatskoj.

Podstaknuti uspehom francuskih demonstranata, slični protesti počeli su da se održavaju i u drugim evropskim zemljama poput Belgije i Holandije, a sada se sličan pokret formira i u Hrvatskoj, prenosi Index.hr.

Tako je na Fejsbuku otvorena grupa "Žuti prsluci Hrvatska" koja trenutno okuplja oko 10.000 ljudi. Grupu je osnovala vanparlamentarna stranka Slobodna Hrvatska.

Prvi protesti hrvatskih "žutih prsluka" najavljeni su za ovu subotu i to u tri hrvatska grada, Zagrebu, Puli i Rijeci, s početkom u 12 sati. Organizatori na proteste pozivaju sve one koji su nezadovoljni socijalnim statusom i prilikama koje vladaju u političkom i društvenom životu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    12. decembar 2018 | 23:54

    NEMA VISE NARODA U EU KOJI MOZE DA TRPI BRISELSKU BIROKRATIJU I TEROR!!! UNISTILI SU SREDNJU KLASU A RADNIKE TRETIRAJU KAO RADNU STOKU KOJI CE USKORO I CIPOVATI!!! CIPOVANJE LJUDI JE VEC POCELO U NEKIM ZEMLJAMA U U VELIKIM KONCERNIMA!!! U SVETU SAMO IMA MULTIMILIJARDERA,MILIJARDERA,MILIONERA I NARODA KOJI CRNCI I JEDVA PREZIVLJAVA!!! REVOLUCIJA ILI PROMENE TO JE IZLAZ!!

  • DARKO 100%

    12. decembar 2018 | 23:46

    Svi trebaju da se bore za prava svoja i bolji zivot,mnogi kad dodju na vlast zaborave muku koju muci narod,🎽

  • Van

    13. decembar 2018 | 06:51

    Demokratija da je dobro državno uređenje postojala bi i u vojsci SAD, i NATO alijansi ili u svim vojskama sveta. Demokratija je izgovor za vladavinu masom koja služi najbogatijem sloju društva da u ime njih upravljaju političke vođe, i konje kada bi postavili sve bi bilo isto, samo bi bogati mogli da ih jašu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA