Vladika Petar osuo paljbu: Oni koji ne žele da se žene, neka se zamonaše! (VIDEO)

Kaže da se spasenje duša postiže ili putem bračne zajednice, ili preko posvećivanja Bogu

  • 18

Mitropolit Prespansko-pelagonijske eparhije kanonski nepriznate Makedonske pravoslavne crkve, vladika Petar ima "genijalno" rešenje kako da napuni prazne makedonske manastire. On je na današnjem obeležavanju zaštitnika grada Bitolja, Nektarija Bitoljskog, mladima javno poručio da idu u manastir ako ne žele da se žene.

On je rekao da je bark u raspadanju, a da su manastiri prazni.

- Mladi rano treba da stupe u brak, a oni koji ne žele da formiraju porodicu neka se zamonaše - poručio je vladika Petar.

Naglasivši da su porodice u raspadanju i da je sve veći broj razvoda, on kaže da se spasenje duša postiže ili putem bračne zajednice, ili preko posvećivanja Bogu, rekao je vladika Petar.

- Imamo sve više neudatih i neženjenih mladih, ali i odraslih ljudi. Moja poruka je - ili da se žene i udaju i planiraju fizički i intelektualne zdrave, i pre svega duhovne porodice, a ako neko nije za to da se ženi ili udaje, imamo 100 manastira u eparhiji, pa bar da njih napunimo - rekao je mitropolit Petar, koji je u javnosti poznat po svojim konzervativnim stavovima.

VIDEO: Intervju episkopa Jovana Ćulibrka za Telegraf.rs

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djje

    18. decembar 2018 | 23:44

    Koga da zene, zvezde granda iz silikonske doline

  • nikola

    19. decembar 2018 | 00:53

    to nije tvoj problem, gledaj u svoje dvoriste

  • BigFoot

    19. decembar 2018 | 00:42

    I šta ćemo sa tolikim monasima? Gde ćete ih? Ko ste vi da ljudima određujete šta će da rade sa ranijim životima? Vaša čada vaspitavajte kako mislite da treba, mada vam to sve lošije ide, ali ne generalizujte i pustite ostale koji misle svojoj glavom da sa sobom rade šta žele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA