≫ 

Pljačka zlatare koja je šokirala Makedoniju: Nisu nosili maske, a napunili torbe sa nakitom (FOTO) (VIDEO)

Jedan od kriminalaca je sa pištoljem u ruci ostao napolju čuvajući stražu i preteći slučajnim prolaznicima i obližnjim dućandžijama

  • 0

Trojica kriminalaca, za kojima policija traga, juče ujutro oko 8,30 časova su izvršili oružanu pljačku jedne zlatare u staroj čaršiji u Prilepu, gradu na jugu Makedonije.

Foto: Youtube/Сител Телевизија

U trenutku pljačke u zlatari je bila samo vlasnica koja samo što je otvorila dućan i iz sefa počela da vadi zlatni nakit.

Pošto su ulazna vrata još uvek bila zaključana, razbojnici su, kažu očevidci, ispalili dva metka. Sa jednim su slomili staklo od vrata, a sa drugim bravu.

Jedan od kriminalaca je sa pištoljem u ruci ostao napolju čuvajući stražu i preteći slučajnim prolaznicima i obližnjim dućandžijama.

Foto: Facebook/Karolina Durlo

To se jasno vidi na snimku koji je na svojoj Fejsbuk stranici objavila novinarka iz Prilepa Karolina Durlo.

Druga dvojica su za to vreme upli u zlataru. Tu su polomili stakla na vitrinama i u izlogu i u torbe portpali sav zlatan nakit sa raftova i iz sefa.

Iz SUP Bitolj su izjavili da su pljačkaši odneli svo zlato, a vlasnici zlatare su naneli telesne povrede.

Foto: Youtube/Сител Телевизија

Čim su ispraznili zlataru, trojica kriminalaca su seli u vozilo koje je bilo parkirano u blizini i pobegli u nepoznatom pravcu.

Još uvek šokirani, vlasnici zlatare nisu hteli da daju izjave makedonskim medijima. Uzdržani su bili i vlasnici i zaposleni u okolnim dućanima.

Reporteru skopske televizije Sitel oni su iza kamere rekli da su u jednom trenutku čuli lomljenje stakla, a kada su istrčali da vide o čemu se radi, pljačkaš sa pištoljem koji je čuvao stražu zapretio im je da će ih pobiti, pa su oni pobegli nazad i sakrili se u svojim dućanima.

Prema njihovom svedočenju, napadači nisu bili maskirani, niti su na glavama imali kapuljače, a lica su im se jasno videla.

Za nepunih 15-ak dana ovo je druga velika pljačka u Prilepu Foto: Youtube/Сител Телевизија

Za nepunih petnaestak dana ovo je bila druga pljačka u Prilepu. U ranim jutarnjim satima 13. decembra A.V. ( 35 ) iz Prilepa je upao u podružnicu „Makedonske pošte“. Tu je sa bejzbol palicom polomio šalter i povredio poštanskog službenika od koga je oduzeo 35.600 denara ( 500 evra ). Nekoliko dana kasnije napadač je pronađen, uhapšen i strpan u pritvor.

VIDEO: Zastrašujući snimak pljačke u Nišu

(Telegraf.rs/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA