≫ 

Članovi škaljarskog klana napuštaju Crnu Goru nakon likvidacije Vladimira Roganovića u Beču

Tu informaciju crnogorske službe dostavile su kolegama iz Beča, koji intenzivno rade na rasvetljavanju ovog zločina

  • 1
Škaljari, škaljarski klan Foto: S. Pikula

Nekoliko osoba koje su, prema informacijama crnogorskih bezbednosnih službi, bliske škaljarskom klanu, napustile su Crnu Goru samo dva dana pre ubistva Novljanina Vladimira Roganovića, koji je u petak likvidiran u centru Beča, a njegov prijatelj Stefan Vilotijević iz Novog Sada teško ranjen, piše Pobjeda.

Tu informaciju crnogorske službe dostavile su kolegama iz Beča, koji intenzivno rade na rasvetljavanju ovog zločina, a u čemu im pomažu i službe iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Prema saznanjima ovog lista iz izvora bliskih istrazi, nakon zločina koji je izazvao burnu medijsku pažnju, crnogorske službe su, po dogovoru sa austrijskim kolegama, proveravale kretanje određenih osoba za koje sumnjaju da su neprijateljski nastrojene prema Roganoviću i klanu kojem je pripadao kavačanima.

Roganović je ubijen u centru Beča Foto: Tanjug/AP

Utvrdili su da su bezbednosno interesantna lica bliska škaljarcima iz Herceg Novog i Kotora u vreme zločina bila u zemljama Evropske unije.

Sva znanja o njihovom kretanju dostavili su kolegama iz Beča, koji su kontrolisali više osoba iz Crne Gore koje borave u toj zemlji.

Izvori iz bezbednosnih službi, koji su u svakodnevnoj komunikaciji sa austrijskom policijom, tvrde da već imaju određena saznanja koja ukazuju da se radi o organizovanom ubistvu u kojem je učestvovalo više osoba.

VIDEO: Hapšenje vođe kavačkog klana u Češkoj

(Telegraf.rs/rtcg.me)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA