Lovci pronašli golu Poljakinju: Imala je povrede po celom telu i dozivala je Gospu (FOTO)

Poljakinja je pod nejasnim okolnostima odlutala u međugorska bespuća

  • 3

Na području Međugorja u nedelju u poslepodnevnim satima odvijala se dramatična akcija spasavanja sredovečne Poljakinje, koja je u BiH stigla dva dana ranije, gde je bila u "Majčinom selu", selu za nezbrinutu decu, piše Avaz.ba.

Poljakinja je pod nejasnim okolnostima odlutala u međugorska bespuća, pustoš poprilično obraslu grmljem i gde su je sasvim slučajno otkrili lovci. Kako saznajemo, prizor koji su zatekli prilično ih je uznemirio, jer je žena na koju su nabasali bila gola i po celom telu izgrebana.

Poljakinja bila izgrebana po celom telu, Foto: Gss.ba

PRUŽALA OTPOR SPASIOCIMA

Odmah su pozvali policiju u Čitluku, koja je alarmirala pripadnike GSS-a u BiH, čiji su se spasioci brzo organizovali i započeli akciju. Sedam spasilaca s dva vozila se zaputilo put Vionice, gde je žena locirana. Pružala im je svojevrstan otpor i spasiocima je samo nerazumljivo spominjala Gospu. Na sreću, spasioci su uspeli da je privole na to da je izvuku s tog nepristupačnog terena, nakon čega su je transportovali do ekipe Hitne pomoći Čitluk, koja ih je na putu čekala s vozilom.

ŽENA SA PSIHIČKIM PROBLEMIMA?

- Poziv smo dobili u 14.50 sati, a akcija je, uprkos nesvakidašnjim okolnostima i odličnoj saradnji interventnih službi u Čitluku, okončana u 16 sati. Spasiocima, s Nikolom Pekićem na čelu, nije bilo jednostavno tu akciju da izvedu zbog stanja u kom je bila žena. Raduje činjenica da nas je odmah pozvala policija i da zapravo pojedine državne institucije počinju da nas uvažavaju - rekao je Zdenko Marić, iz GSS-a u BiH.

Pretpostavlja se da nesrećna žena ima psihičkih problema, a iz policije je rečeno da njen nestanak nije bio prijavljen. Uprkos činjenici da je nađena s višestrukim povredama, uporno je odbijala bilo kakvu vrstu pomoći.

VIDEO: Izvukli su ga iz zaleđenog jezera, jedva živog, a onda su mu dali votku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA