Miškovi sinovi bili su uzorni studenti i sportisti, a onda su upali u kandže kriminala: Odlučio je da im da još jednu šansu, a evo koji uslov ima

Zato je napisao testament, ponudio im još jednu šansu

  • 12

Miodrag Vidović, privatni zanatlija iz Bijeljine, poznatiji kao Miško Hofman, otac dvojice poznatih kikboksera Miljana (26), dvostrukog svetskog šampiona, i Ljubana (23), evropskog šampiona, napisao je pre mesec dana neobičan testament. Njime želi da sinove, kako kaže za "Dnevni avaz", sa stranputice kojom su krenuli, iz legla kriminala, vrati na pravi životni put.

Naime, za braćom je raspisana poternica posle otmice jednog čoveka u Bijeljini u maju.

Osumnjičeni Miljan i Ljuban Vidović pobegli su najverovatnije u Srbiju. Za obojicom je raspisana poternica, a budući da imaju dvojno državljanstvo Srbije i BiH, njihovo hapšenje, kao i eventualna ekstradikcija, pod velikim su znakom pitanja.

- Moj Miljan je do 22. godine osvojio sve što se moglo u kik-boksu. Mlađi Ljuban pratio je brata. Ja sam svoj život proveo u boksu. No, decu sam prvenstveno usmeravao na nauku, da postignu dobro obrazovanje pa, onda, sport i umetnost. To je bila i Titova krilatica - nauka, sport i muzika. Veliki novac sam investirao u sportski razvoj moje dece. Želeo sam da budu uspešni i uvažavani – govori za "Dnevni avaz" Vidović na početku.

Miljan Vidović, boreći se pod zastavom Srbije, osvojio je 2013. godine u Sao Paulu titulu šampiona sveta u disciplini K-1 poluteške kategorije do 81 kilograma. Godinu ranije, osvojio je i titulu šampiona Evrope u kategoriji do 75 kilograma, a na evrposkom tronu zamenio ga je mlađi brat Ljuban Vidović.

Seća se kako je Miljan na prijemnom ispitu na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu bio drugi na listi te da je pokazao zavidno znanje, posle je na prvoj i drugoj godini nizao samo desetke. No, kolo sreće začas se okrenulo.

- Kad je postao prvak sveta u kik-boksu, počeli su i problemi, loše društvo, deca bogataša, a Miljan nije znao prepoznati opasnosti koje ga vrebaju. Loše društvo uzelo je moje sinove. Nastojao sam da ih vratim na pravi put, ali neuspešno. Opila ih je slava, diskoteke, žene – kaže Vidović.

Nema šta nije pokušao, angažovao je čak psihologe i psihijatre u nadi da će dopreti do sinova, vratiti ih pod krov, naterati da završe fakultete.

Zato je napisao testament, ponudio im još jednu šansu.

- Oni su postali neko drugi, sad već imaju petnaestak krivičnih prijava, u kandžama su opasnih ljudi, samozvanih savetnika i advokata. Kad kažu da su uz mene, vrlo brzo ćemo mi riešiti sve probleme pa i promeniti testament - kaže Vidović.

Iza Vidovića ostaju stanovi, automehaničarska radnja, mercedes, škoda, čamac, motocikl…

Ako se Miljan i Ljuban ne promene, Vidović sve ostavlja Ministarstvu obrazovanja i nauke u Republici Srpskoj.

No, šansu još imaju… Tri godine dao im je otac da se vrate, njemu i pravom putu.

Miško Hofman je sa 58 godina odbranio titulu profesionalnog prvaka Balkana u klasičnom boksu, a sada sa svojih 60 nudi sinu Miljanu boks-meč.

- U slučaju da Miljan pobedi, dobit će 50.000 evra, pod uslovom da novac ide na konto njegove kćerke kad postane punoletna. Mog sina novac je uništio pa zbog toga i postavljam takav uslov. Želim da mladima pokažem šta su prave vrednosti u životu i kako će dobro uvek pobediti zlo – kaže Miško Hofman.

(Telegraf.rs/Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA