≫ 

Dečak (10) se bori za život: Zadobio teške povrede jer se igrao sa karabitom

Nažalost, mališan nije jedina žrtva igre s pirotehnikom proteklih dana

  • 0

Dečak star 11 godina zadobio je danas povrede opasne po život prilikom upotrebe pirotehničkih sredstava u Letoavniću kod Siska. On je s društvom u metalnu posudu nagurao karabitni eksploziv.

Usled eksplozije metalna posuda se rasula i komadići su završili u glavi nesrećnog dečaka. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu u Klaićevoj u Zagrebu.

- Dečak je pri svesti iako je reč o teškoj povredi. Na više mesta ima prelome lobanje i rane. Operacija će trajati najmanje tri do četiri sata, a sve izgleda kao povreda iz rata - rekao je uoči operacije neurohirurg Miroslav Gjurašin. O stanju dečaka će se više znati narednih dana.

Nažalost, mališan nije jedina žrtva igre s pirotehnikom proteklih dana. Božićno i novogodišnje vreme doba je koje mnogi slave uz petarde i vatromet.

I dok neke bacanje eksplozivnih naprava zabavlja, drugi smatraju kako je reč o opasnoj zabavi koja usput remeti javni red, mir i svakodnevni život građana, a loše utiče na decu, kućne ljubimce i ljude osetljive na eksploziju i buku.

VIDEO: Evo kako za 30 dinara možete da napravite invalida od sebe

(Telegraf.rs/index, 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA