≫ 

Zagrepčani u šoku čitaju plakate u tramvajima na kojima piše da "žene, kad se napiju, spavaju s neznancima" (FOTO)

Fotografije ovih bizarnih plakata šeruju se od ranog jutra na društvenim mrežama

  • 4

Na društvenim mrežama šeruje se fotografija neverovatnog plakata iz tramvaja ZET-a u Zagrebu, a koju je snimio jedan od putnika. U pitanju je nekakav edukativni plakat u kojem ljude valjda pokušavaju da upozore na štetnost konzumiranja alkohola, ali su uspeli da skliznu u ogavan seksizam.

Tako u prvom delu, koji se odnosi na muškarce, pišu kako alkohol loše utiče na polni život i reprodukciju muškaraca te kod njih smanjuje polnu želju, ali i polnu moć i erekciju. To, kažu, kod njih rezultira manjkom samopouzdanja.

PIJANE ŽENE UPUŠTAJU SE U SEKS S NEZNANCIMA

A onda sledi potpuno suludi deo u kojem objašnjavaju kako se žene, kad se napiju, upuštaju u seks s neznancima.

Konkretno, piše ovako: "Alkohol kod žena dovodi do neopreznog upuštanja u polne odnose s nepoznatim osobama, poremećaja u menstrualnom ciklusu i trudnoće. Preko posteljice alkohol ulazi i u krv deteta pa može uzrokovati telesne nedostatke i mentalnu zaostalost, tzv. fetalni alkoholni sindrom."

ZET SVE PREBACUJE NA FIRMU KOJA POSTAVLJA PLAKATE

Iz ZET-a su potvrdili da se ti plakati nalaze u njihovim tramvajima, ali na pitanje hrvatskog portala zašto su oni tamo, kažu kako "to moraju da pitaju firmu B1 koja je zakupila prostor i postavlja plakate u tramvajima".

U toj firmi rekli su za portal kako je reč o edukativnoj kampanji i da je plakate naručio Gradski ured za zdravstvo Grada Zagreba. Odgovor od njih još nije stigao.

Ovaj plakat je, kako piše na dnu, nastao u saradnji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Centra za edukaciju, savetovanje i lični razvoj CEDAR. U tom centru kažu kako je plakat deo Javne akcije "Zdrav izbor" koja se nadovezuje na preventivni projekt "Zdravo!" koji od 2012. provode u saradnji se srednjim školama. Kampanjom, kažu, žele da spreče eksperimentiranje srednjoškolaca s alkoholom.

Predsednica centra, gospođa Ksenija Risi kaže i kako su plakate izrađivali učenici srednjih škola te da su kroz njih "želeli da pošalju poruku svojim vršnjacima o potrebnom oprezu zbog potencijalnih neposrednih i posrednih štetnih posledica pijenja alkohola".

VIDEO: Ovaj čovek sa Tajlanda je pobedio sve pijane Ruse koji ste ikada videli

(Telegraf.rs/Telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA