"Dobro si Srbadiji čestitao, ko ih j...": Đakić se pokajao zbog fotke ustaše koljača za pravoslavni Božić, a onda lajkovao skandalozan komentar

Njegov prvi post na Fejsbuku su osudili hrvatska vlada, premijer Plenković kao i vladajući HDZ

  • 20

Ivan Đakić, bivši član Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i sin poslanika te stranke u Saboru Josipa Đakića, na Fejsbuku je "lajkovao" uvredu na račun Srba vezanu za skandaloznu fotografiju ustaše koji u ruci drži odrubljenu glavu Srbina, koju je mlađi Đakić ranije objavio na ovoj društvenoj mreži.

On je zbog objavljivanja te fotografije priveden u utorak, a juče pušten na slobodu uz mere opreza redovnog javljanja policiji, nakon čega je tvrdio da mu je "žao da se to dogodilo, ali svi greše", kao i da se ovakva prašina u javnosti ne bi podigla da je neko drugi to učinio.

Hrvatski sajt index.hr prenosi da je njegovu glavnu fotografiju na profilu na Fejsbuku, na kojoj su dva skupocena automobila, komentarisao izvesni Ivan iz Splita koji mu se predstavio kao kolega iz HDZ.

Foto: Facebook/Ivan Đakić

- Nisi ti za Audia ti si tikva za Merđu. Pož od Brata iz HDZ-a Split. Dobro si Srbadiji čestita ko ih j... -  napisao je Ivan iz Splita.

Navodi se da mu je na to mlađi Đakić odgovorio sa "Pozdrav brate, živi!" i da bi potvrdio da se slaže s tezom o tome da je "dobro Srbadiji čestita", imenjaku iz Splita i lajkovao komentar.

Đakićev prvi post na Fejsbuku, sa fotografijom ustaškog zločinca, osudila je hrvatska vlada, premijer Andrej Plenković, kao i vladajući HDZ sa partnerima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    10. januar 2019 | 10:13

    Nisu vredni paznje,jer ni po cemu se oni ne razlikuju od zvanicne hrvatske,i ne vidim cemu se mi to ovde cudimo,parodoks je da su meni ovakve stvari od strane hrvata postale normalne i za mene odavno nisu vest

  • brko

    10. januar 2019 | 11:03

    Svi oni isto misle kad su Srbi u pitanjuSamo cekaju prilikuA onda n o z u ledja

  • ZAZ

    10. januar 2019 | 10:36

    Ne mrzim ih,nisam tako ucen,oni su zatrovan narod koji nikada nece shvatiti da ih to vodi samo na dno.I sam Hotler se grozio zlocina koje su pocinili Hrvati.Toliko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA