≫ 

Huligani u Skoplju pretukli beskućnika, skinuli ga i ostavili da se smrzne: Pre pola godine je ostao bez kuće i roditelja, a sada je bio najbliže smrti

Na temperaturi od minus 10 stepeni Robertino sigurno živ ne bi dočekao jutro

  • 9

Mladi beskućnik iz Skoplja, Robertino ( 32 ) bio je spašen u zadnji časNjega su bez ikakvog razloga preksinoć ispod Železničke stanice pretukli huligani, skinuli ga i ostavili da se smrzne.

Srećom našli su ga slučajni prolaznici i pozvali Hitnu pomoć koja ga je odvezla u bolnicu. Da nije bilo njih, na temperaturi od minus 10 stepeni Robertino sigurno živ ne bi dočekao jutro.

Umotan u beli čaršaf, sa čarapama na nogama i medicinskim papučama, ali srećan što je živ, Robertino je u pratnji medicinskog brata juče ujutro sa Klinike za toksikologiju bio prebačen u punkt za beskućnike u Momin Potok u Skoplju.

- Ovaj beskućnik je imao sreće jer je sa kolima Hitne pomoći, onako promrzao bio donet na Toksikologiju i to bos, samo u letnjim pantalonama i sa jednim tankim džemperom. Noć je proveo na klinici gde su ga zbrinuli. Mi smo ga, okrepljenog i umotanog u beli čaršaf preuzeli jutros i smetili u punkt za beskućnike u Momin Potok. Sreća je što se na ovim niskim temperaturama nije smrzao. Odmah smo mu dali topao čaj, hranu i lekove, rekla je za skopski portal plusinfo.mk. Dragana Lazarevska, kooridnator ovog punkta.

Robertino je sad prebačen u punkt za beskućnike Momin Potok u Skoplju Foto: plus.info.mk

Robertino nije ni sanjao da će preko noći postati beskućnik, ali tužna sudbina se poigrala sa njim, pa je unazad pola godine njegov dom bio beton ipod Železničke stanice u Skoplju.

- Ispričao nam je da su njegovi roditelji pre šest meseci prodali kuću i ubrzo umrli. Njegov brat i sestra su u Nemačkoj, ali oni vode računa samo o sebi i finansijski mu nisu pomagali. Kada smo ga upitali zašto se ranije nije javio u punkt, odgovorio nam je da nije ni znao da postojimo, a da je i znao, rekao je da bi ga bilo sramota da dođe. Sinoć su ga pretukli neki nasilnici i uzeli mu cipele. Sada je u punktu. Dali smo mu i odeću i nadamo se da će ostati kod nas bar preko zime, rekla je Dragana Lazarevska.

Vršilac dužnosti direktora Klinike za toksikologiju, dr. Niko Bećarovski objašnjava da je beskućnik kod njih bio prebačen sa Kardiologije.

- Kolege su ga tamo pregledali, ali pošto kod njih nije bilo mesta, uputili su ga kod nas, gde je samo prenoćio. Lekove je već bio dobio, a naš personal ga je okrepio sa hranom i čajevima i jutros je prebačen u punkt za beskućnike, kaže dr. Bećarovski.

VIDEO: Beskućnica iz Pančeva, ima 85 godina, spava na ulici i tvrdi da je žrtva maltretiranja

(Telegraf.rs/D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    10. januar 2019 | 11:18

    Dokle ce se huligana gledati kroz prste.To oterati na peinudni rad u neku zabit da tamo kanalisu visak energije!!!

  • Renata

    10. januar 2019 | 12:39

    Zasto ga je sramota da potrazi pomoc? Verovatno ni braca ne znaju sta je s njim. Ponos u takvim situacijama je cista glupost.

  • I

    10. januar 2019 | 11:50

    Nekada smo citali o tome kako je covek izuo svoje cipele pa beskucniku dao! Ali ,ode svet ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA